I ove godine Učenički dom Podmurvice izlazi iz okvira svoje ustanove. Ispred prostora Radio Rijeke na riječkome Korzu obilježili su Dan ružičastih majica izgradnjom simboličnog stiropor-zida nazvan „STOP NASILJU“, na kojem su učenici i građani ostavili svoj ružičasti otisak ruke.

Tijekom interaktivnog performansa, učenici ove ustanove, građanima su dijelili prigodne ružičaste „PORUKE U BOCI“. Kako bi ušli u virtualni svijet popularnog Instagrama, učenici su se s građanima slikali u prigodnom Instagram okviru pri čemu će se svatko moći tagirati #budipink na službenu Instragram stranicu Škole životnih vještina.

Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day, program je prevencije vršnjačkog nasilja, a obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači. U Učeničkom domu “Podmurvice” Rijeka godinama se sustavno i kontinuirano provodi poseban program prevencije nasilja. Godišnja nagrada Luka Ritz – za promicanje tolerancije i škole bez nasilja, postali su dobitnikom ovom vrijednog priznanja i prvim učeničkim domom  koji odgaja mlade ljude koji su spremni u zajednici promovirati toleranciju i prihvaćati različitosti te s svojim primjerom stvarati humano društvo u kojem nema mjesta nasilju.

Kalendar događanja