Na postamentima na Korzu postavljena je izložba „25 godina Hrvatsko-turskog društva Rijeka“. Organizator izložbe je Hrvatsko-tursko društvo Rijeka. Izložba ostaje otvorena do 6. travnja.

Izložba se održava uz potporu predsjednika Republike Hrvatske Zorana  Milanovića i pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Republike Turske u Zagrebu, Primorsko goranske županije i Grada Rijeke.

Prigodne riječi povodom otvorenja izložbe uputili su predsjednik Društva Zlatan Bakalović, pročelnik Odjela za kulturu Grada Rijeke Ivan Šarar i zamjenik župana Petar Mamula.

Hrvatsko-tursko društvo je 30. 11. 2020. navršilo 25 godina rada. Taj jubilej nije se mogao uobičajeno javno obilježiti zbog epidemioloških mjera, pa je odlučeno da se umjesto toga na postamentima na Korzu postavi izložba, koja će biti prikaz bogatog rada na unapređivanju prijateljstva između dvaju naroda i država, a koji na najbolji mogući način govori o doprinosu našeg društva poznatoj multikulturalnosti Rijeke.

Kroz stalnu prisutnost u kulturnim događanjima u našem gradu i županiji, publika je imala priliku kroz predavanja, izložbe, koncerte i filmske projekcije upoznati se s vrhunskim dometima turske kulturne scene.

Turskoj publici Hrvatsko-turskog društvo Rijeka ponudilo je dio naše kulturne baštine. Knjiga za djecu “Čudnovate zgode šegrta Hlapića,” Ivane Brlić Mažuranić, prevedena je na turski jezik, a odaziv turske publike bio iznad očekivanja pa je ta knjiga u Turskoj doživjela već nekoliko izdanja.