Festival je otvorio sastav Zoran Majstorović Trio koji je izveo presjek etno glazbe ponajviše vezane za područje Mediterana, autorske izvedbe Majstorovića te tradicionalnu glazbu u svom angažmanu.

Uz Majstorovića, nastupili su njegovi dugogodišnji suradnici Bojan Skočilić na kontrabasu i Robert Mikuljan na trubi i krilnici.

Zanimljivo je da je dio koncerta Majstorović svirao na jednom instrumentu koji je dosta poznat u turskom svijetu i on se zove ud. Taj instrument je kupljen u Istanbulu kod jednog izrazito poznatog turskog graditelja glazbala koji se zove Burhan Česni. Kako je sve proteklo pogledajte u prilogu.

Tur Fest se nastavlja u petak, 15. listopada, još jednim koncertom u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, gdje će riječka publika moći uživati u orijentalnog glazbi Rampama benda iz Istanbula. Ulaz na koncert je besplatan. U sklopu festivala održat će se i likovna radionica Ebru slikarstvom umjetnice Ismete Sedlovski. Nakon Tur Festa, u Art-kinu će se od 22. do 25. studenoga održati deseti Ciklus turskog filma, u suradnji s Veleposlanstvom Republike Turske u Zagrebu te Yunus Emre Institutom.

Kalendar događanja