Povoljna slika trenutne epidemiološke situacije, ali i neupitna zaštita svih sudionika, osigurale su zeleno svjetlo nadležnog Stožera civilne zaštite u realizaciji programa Autokino u kojem riječka publika, iz sigurnosti svog automobila, nakon gotovo dva mjeseca pauze, može ponovno uživati u čarima velikog filmskog platna.

Svibanjsko Autokino u znaku je filmskih klasika, a program na Beretichu u subotu, 9. svibnja otvorila je humoristična drama Dangube (I Vitelloni, 1953), velikana talijanske kinematografije Federica Fellinija čiju stogodišnjicu rođenja Art-kino obilježava cjelogodišnjim filmskim programom.

Još dva filmska remek-djela

Autokino organiziraju Art kino i Filmaktiv, koje su i ovoga puta smjestili na parkiralište Beretich, projicirajući film na Teatro Fenice i to na zid iza kojeg je i stajalo platno nekadašnjeg kina. Naredne dvije subote u svibnju, 16. i 23., Riječani i Riječanke će moći pogledati još dva filmska klasika iz automobila, “Do posljednjeg daha” i “Velike horde”.

Iako je ulaz besplatan, za sljedeće dvije subote potrebno je rezervirati mjesta zbog ograničenja broja automobila na parkingu, a to se može napraviti na: ulaznice@art-kino.org ili pozivom na broj 051/323-261 radnim danom od 10 do 14 sati.

Kalendar događanja