Riječ je o zvučnoj instalaciji za javni prostor, u trajanju od 11 minuta i 12 sekundi koja se izvodi u ponavljanju, a koja je nastala na temelju istraživanja provedenog u sklopu EU projekta Diversity Mixer koji zajednički provode RIJEKA 2020 i Akademija primijenjenih umjetnosti u Rijeci s Hrvatskim poslovnim savjetom za održivi razvoj.

Iz intervjua s dvadesetak kulturnih i kreativnih radnica i radnika iz Rijeke i Primorsko-goranske županije autor instalacije je izdvojio najzanimljivije misli i razmatranja o položaju umjetnika u društvu, odnosu prema radu, obrazovnim politikama u kreativnoj domeni, prekarijatu, vrednovanju rada, stavu publike prema kulturi, nalaženju poslova preko veze i srodnim temama.

Citate iz anonimiziranih intervjua čitaju diplomirani mladi glumci Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci, Sara Blažić, Jurica Marčec, Anja Sabol i Deni Sanković, koji su i sami netom uplovili u nesigurne i prekarne umjetničke vode, što izjavama daje dodatni sloj autentičnosti.

Dokumentarne izjave u glumačkoj interpretaciji i uz glazbu renomiranog europskog skladatelja, Marjana Nećaka, prezentiraju se pomoću zvučnika postavljenih na Korzu u svojevrsnom dnevnom boravku Riječana i njihovih gostiju.

Citati koje čitaju mladi glumci moći će se čuti duž riječkog Korza svakoga dana od 8. do 15. siječnja 2020. u razdobljima od 10 do 13 sati i od 17 do 20 sati.