Kao što to i inače čine Zoran Majstorović i Atma Mundi Ensemble poveli su gledatelje na glazbeni put oko svijeta priredivši im vrhunski glazbeni užitak.

Ovo nam je peti koncert u ovoj kratkoj turneji, svirali smo u Murteru, Pločama, Cavtatu, Malinskoj i završili smo na Morskom prascu. Ovo je sastav koji svira desetak godina, zamišljen je kao jedan laboratorij zvuka, članovi se najčešće mijenjaju iako se u biti radi o dvije postave, talijanskoj i hrvatskoj, započet će Zoran Majstorović, koji je u biti i jedina konstanta Atma Mundi ansambla, što i nije čudno budući da je ovaj pokretni laboratorij zvuka upravo osnovao Zoran Majstorović, on je bandlider, piše glazbu, bira repertoar.

Zoran Majstorović na Morskom prascu je nastupio u pratnji Roberta Mikuljana na trubi, Bojana Skočilića na basu i Sandra Legana na bubnjevima.

Drago nam je da smo turneju završili u Rijeci, gdje smo svirali jedan miks repertoara. Volimo proći kroz razne stilove i razne kontinente, pa smo svirali glazbu iz Brazila, Sjeverne Amerike, Afrike, Europe, pokušali smo obuhvatiti širi zvuk. Mi volimo šarati po svijetu, nastavit će Majstorović, koji je prošle godine na Morskom prascu nastupio s Atma Mundi talijanskom postavom. I prošle godine s talijanskom postavom i ove godine s hrvatskom postavom reakcija publike bila je gotovo identična, Zoran Majstorović i Atma Mundi Ensemble slušaju se u – dahu.

To su sve glazbenici koji su u itekako sposobni u kratkom vremenskom roku pohvatati sav taj naš repertoar pa ja i nemam straha kako će to zvučati, bilo s talijanskom, bilo s hrvatskom postavom. Uvijek je dobro. To su genijalni glazbenicii drago mi je da sudjeluju u ovom projektu koji traje već neko vrijeme. Izdali smo dva CD-a, treći je u pripremi i čekamo neko bolje vrijeme da ga izdamo i da ga promoviramo. A nadam se da će to biti iduće godine pa da bez brige možemo otići u Italiju, Sloveniju, Srbiju, Austriju… Za glazbenike je zahtjevno vrijeme i to je najveći razlog zašto čekamo s objavom novog materijala, jer ako ga objavimo želimo ga i promovirati uživo na svirkama, nastavit će Majstorović, koji je prošle godine na Štikli imao jednu drugačiu ulogu, uglavnom je bio s one druge strane stagea.

Štikla je naše zajedničko blago. Sjećam se kada smo Damir Čargonja i ja razgovarali o tome da krenemo s ovakvim projektom ideja je bila da sviraju glazbenici iz našeg kraja, ali da dovodimo i goste i da to ne bude samo festival lokalnog karaktera. Drago mi je da je ove godine promotor Vladimir Matošević, kroz godine festival su vodili i Sonir Srdoč, Denis Razumović, Čarli Jurković, ja nekoliko puta… Zato i smatram da je dobro da postoji i da traje, iduće godine navršit ćemo deset godina i jako se tome radujem, zaključio je Zoran Majstorović.

Kalendar događanja

Predstava
 • 20.09.
 • (19:30)

Premijera mjuzikla „Baciami, Cate“ u riječkom HNK-u

Talijanska verzija popularnog mjuzikla „Kiss me, Kate“, u režiji i koreografiji Tihane Strmački, a pod glazbenim vodstvom Filip Gjuda...

Detaljnije

Razgovor
 • 22.09.
 • (19:00)

Bik Van der Pol / umjetnička rezidencija i artist talk

Razgovor s umjetničkim dvojcem Bik Van der Pol o njihovoj umjetničkoj praksi i dojmovima o Rijeci ...

Detaljnije

Izložba
 • 22.09. – 07.10.
 • (19:00)

Izložba “Glowing Globe: Artificial Art Alienated” u Kortilu

Izložba će predstaviti različite pozicije u medijskoj umjetnosti, propitivanje, eksperimentiranje i promišljanje fenomena umjetne inteligencije u velikom broju umjetničkih radova....

Detaljnije

Književni susret
 • 23.09.
 • (19:00)

Knjiga na nezgodnim mjestima: Jasen Boko u Omišlju (s naftnim terminalom u pozadini)

Gradska knjižnica Rijeka najavljuje druženje s Jasenom Bokom, poznatim hrvatskim putopiscem i dramaturgom...

Detaljnije

Predstava
 • 23.09.
 • (20:00)

Komedija “Jel’ tako, Zorane?” dolazi nasmijati Riječane

Kazalište Moruzgva ponovno gostuje u Rijeci, ovoga puta sa svojom najnovijom predstavom nastalom u koprodukciji s Kazalištem Marina Držića iz Dubrovnika...

Detaljnije

Izložba
 • 25.09. – 15.10.
 • (00:00)

“Južna sazviježđa: poetike nesvrstanih” u Galeriji Filodrammatica

Izložba skupine autora u sklopu šesnaestog izdanja interdisciplinarnog festivala "Moje, tvoje, naše" ove godine posvećenog temi Pokreta nesvrstanih....

Detaljnije