U sklopu programa “3N – Napusti normalne naprave” u okviru projekta Žiroskop, od 3. do 5. srpnja u Omladinskom kulturnom centru Palach (Kružna 8, Rijeka) održat će se radionica izrade jednostavnih robota, koju će u organizaciji Drugog mora voditi Gregor Bogdanović i Mateo Marcelić.

Polaznici će učiti osnove 3D printanja i razvojnog sustava Arduino i Raspberry Pi, te stvoriti vlastiti programski kod koji pokreće različite senzore i mehaničke dijelove robota. Na radionicu je potrebno donijeti vlastiti laptop.

Radionica robotike u Palachu / Foto Kristian Vučković

Radionica robotike u Palachu / Foto Kristian Vučković

Radionica će se održati u petak, 3. srpnja od 17 do 20 sati, te u subotu i nedjelju, 4. i 5. srpnja od 10 do 17 sati.

Radionica je predviđena za samo 8 polaznika svih dobnih skupina, pa se zainteresirani pozivaju da svoje prijave čim prije pošalju na e-mail adresu plinuxx@gmail.com.

Radionica je organizirana u sklopu projekta Žiroskop koji je financiran u okviru poziva Kultura u centru – potpora javno-civilnog partnerstva u kulturi, u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020.

Nositelj projekta je Drugo more, a partneri na projektu su Grad Rijeka, Savez udruga Molekula, Filmaktiv, Ri Rock i Prostor plus. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Kalendar događanja