HAK-Utorak

Vozače se upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, da na put ne kreću bez zimske opreme te ako je moguće odgode putovanje do poboljšanja vremenskih uvjeta.

Zbog prometne nezgode na zagrebačkoj obilaznici kod čvora Jankomir prema zapadu vozi se otežano uz regulaciju prometne policije i ograničenje brzine od 60 km/h. Također zbog prometne nezgode na 6. km autoceste A2 Zagreb- Macelj u smjeru Krapine vozi se jednim trakom, otežano.

Za sav promet zatvorena je dionica državne ceste D3 Kikovica- Gornje Jelenje- Delnice i D501 Gornje Jelenje- Oštrovica zbog snježnih nanosa na Špičunku ( Lokve).

Zimski su uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostale obavezna zimska oprema na autocestama: A2 Zagreb-Macelj, između čvorova Jankomir i Trakošćan, A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica-Bosiljevo I. (Isključivanje teretnih vozila je na odmorištu Draganić) i A7 GP Rupa-čvor Diračje, te na većini državnih, županijskih i lokalnih cesta u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici i dijelu Zadarske županije.

Zbog zimskih uvjeta u Sloveniji, Austriji i Italiji, zabrana je prometa za sva teretna vozila preko 7,5 tona na graničnim prijelazima iz Republike Hrvatske prema Sloveniji. HAK moli vozače teretnih vozila da poštuju upute policijskih i carinskih službenika.

Preko graničnog prijelaza Pasjak mogu prometovati samo osobna vozila.

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su trajektne linije Valbiska-Lopar i Zadar-Ist-Olib-Silba-Premuda-Mali Lošinj, te katamaranske Rijeka-Mali Lošinj, Rijeka-Novalja, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Vis i Split-Hvar-Korčula.