Od 29. ožujka do 12. travnja na snazi su nove nužne epidemiološke mjere za područje Primorsko-goranske županije. Među mjerama je i više onih koje izravno utječu na programski aspekt rada Dječje kuće, a to su:  

  • zabrana održavanja svih javnih događanja i okupljanja na kojima je prisutno više od 15 osoba na jednom mjestu;
  • obustava rada dječjih igraonica i održavanja dječjih radionica

Navedeno znači da se radioničko-animacijski programi u izvedbi Gradske knjižnice Rijeka, Art-kina, Gradskog kazališta lutaka Rijeka i Muzeja moderne i suvremene umjetnosti predviđeni kao dio programa tijekom proljetnih školskih praznika neće održati.

Ranije najavljeni organizirani razgledi Dječje kuće odvijaju se prema programu, uz reduciranje broja sudionika u pojedinim grupama, a redovito radi Dječji odjel Stribor Gradske knjižnice Rijeka posjet kojem možete iskoristiti i za individualni prolazak Dječjom kućom. Najavljene projekcije Art-kina u dvorani će se također održati prema najavljenim terminima.

Pozivamo sve građane na pridržavanje epidemioloških mjera u svrhu što bezbolnijeg plovljenja kroz pandemijsko vrijeme, a o svim promjenama i najavama programskih aktivnosti pratite web djecjakuca.hr.

Oznake