Pokrenut je s ciljem poboljšanja medijske reprezentacije o romskoj zajednici te ostalim ranjivim skupinama kako bi se smanjio učinak neadekvatne medijske reprezentacije na marginalizaciju Roma te uvela pozitivna promjena unutar zajednice. Projekt “Inkluzivni kotač” je podržan kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

Na manifestaciji je izvedena predstava “Imamo li izbora?” Forum Teatara te članova ROM HR-a. Predstava prati život Štefice iz romskog naselja i progovara o diskriminaciji prema romskoj zajednici ali i diskriminaciji unutar romske zajednice, prikazujući nepovoljan položaj mladih žena u zajednici. Scene unutar predstave progovaraju o izazovima s kojima se romska zajednica suočava u sadašnjosti, a predstava se prikazuje u formatu forum teatra kako bi se publici omogućilo da zajednički pronađu i predlože potencijalna rješenja tih izazova. Forum teatar omogućuje i poziva publiku da osim diskusije zauzme mjesto na sceni i fizičkom intervencijom promjeni ishod scene, a sve u cilju predlaganja rješenja na izazov koji je prikazan u sceni. Predstava se prikazuje od 2021. godine, a reakcija publike često bude veoma burna, što prikazuje da jedan dio društva nije spreman uopće priznati problem a kamoli ponuditi rješenje na isti.

Severina Lajtman izvela je ulomak iz romana “Plesala je jedno ljeto” švedskog pisca Per Olof Ekström i pjesmu Andrije Miloševića srpskog glumca pod nazivom “Za sve nas dođoše”. Jedina je osoba u Hrvatskoj koja je tri puta za redom sa županijskog natjecanja u Lidranu poslana na državna natjecanja.

Završila je privatnu umjetničku gimnaziju u Zagrebu, a za vrijeme srednjoškolskog obrazovanja također je prisustvovala državnom natjecanju iz Lidrana u 2021. godini. Glumila je u nagrađivanoj kazališnoj predstavi Nagradom hrvatskog glumišta “Pogledaj Me“. 2022. godine u svojoj prvoj prijavi za Akademiju došla je do najužeg izbora, što je za nju bio veliki uspjeh s obzirom da se prvi puta prijavila za Akademiju, a trenutno studira rumunjski i ukrajinski jezik na Filozofskom fakultetu.

Rikardo Osmanović je izveo “Bizarne misli” Roberta Fulghuma i Frajersku pjesmu
Jure Karakaša. Rikardo je nastupao na županijskim natjecanjima u Lidranu, a životni
cilj mu je postati glumac. Kako bi ostvario svoje ciljeve upisao je Privatnu umjetničku
gimnaziju u Zagrebu, a trenutno glumi u predstavi “mamo li izbora?“, u formatu
Forum Teatra, a svoju prvu ulogu u kazališnoj predstavi imao je u “Prva romska
monodrama“ u kojoj je glumio ove godine.