Kao i u prijašnjim izdanjima radionica je bila besplatna i okupila je kvalitetne mentore koji su svoja znanja i iskustva prenijeli na polaznike/ice. Osnovni cilj radionice je poticanje mladih da se aktivnije uključe i bave glazbom kroz organizaciju događanja samostalno i/ili u suradnji s postojećim akterima na sceni.

LTAM 2023. foto by Kristina Barišić

Distuneov besplatan program završilo je desetero polaznika / Foto by Kristina Barišić

Nakon uvodnog upoznavanja polaznika s voditeljima radionice, krenulo se u realizaciju modularnih predavanja od kojih je prvi priliku za rad dobio Antonio Karača (obrt Radnja, Zagreb). U modulu pod nazivom ”Vizualni identitet”, objasnio je  kako i na koji način dizajner surađuje s organizacijom ili tvrtkom u kreiranju vizuala, kako svoju djelatnost predstavlja krajnjim korisnicima – u našem slučaju publici.

Opis i strukturu cijelog organizacijskog procesa glazbenog događaja; od ugovaranja preko budžetiranja do same realizacije i ovoga je puta predstavio Filip Pack, tehničar u zagrebačkom klubu Močvara.

LTAM 2023 Jelena Androić / Foto by Kristina Barišić

Jelena Androić, direktorica LFF-a, vodila je modul ”Marketing i odnosi s javnošću” / Foto by Kristina Barišić

Treći modul pod nazivom ”Marketing i odnosi s javnošću” održala je Jelena Androić, direktorica Liburnia Film Festivala. Jelena je kroz niz primjera i pitanja postavljenih polaznicima, dočarala cjelokupnu problematiku komuniciranja s medijima i publikom: od same motivacije publike za neko događanje do marketinških alata i načina njihove primjene u oglašavanju i komunikaciji sa svim dionicima.

Nimalo lagan posao u opisu tehničkih specifikacija i produkcijskoj pripremi (zvuk, rasvjeta, scenografija) i ove je godine pripalo Miranu Miliću iz riječkog Studija Palach, koji je svoje izlaganje održao pod nazivom ‘Tehnička produkcija”.

LTAM 2023 / Foto by Kristina Barišić

Foto by Kristina Barišić

Različita rješenja i razmišljanja pokazala su da su polaznici usvojili osnovna znanja i razumijevanje postupaka i metoda, koja primjenjujemo u svakodnevnom radu. Istovremeno, kroz intenzivan praktični rad koji je uključivao festivalsku (Impulse Festival i Krk Etno Fest: Pul Kaštela) i koncertnu aktivnost (program pod nazivom Distune vam predstavlja) organizacije polaznici su dobili priliku primijeniti svoje znanje i nadograditi ga.

Uključivanje glazbenika u radionicu

Novost u odnosu na prošla izdanja je uključivanje i samih glazbenika u radionicu. Tako su u modulu pod nazivom ”Upoznaj bend”, članovi riječkog benda The Black Room u ugodnoj konverzaciji s polaznicima, opisali svoja iskustva u radu s raznim organizatorima i svoju višegodišnju povezanost i suradnju s Distune promotionom.

Praktičan rad  je uključivao i posjetu polaznika nekolicini izvedbenih prostora kako bi stekli jasniji uvid u njihovo funkcioniranje i mogućnosti za organizaciju i realizaciju određenih kulturnih sadržaja.

LTAM 2023. sluzbeni vizual by Radnja

Vizual by Radnja

Ovogodišnje izdanje radionica Let’s Talk About Music u organizaciji Distune promotiona sufinancirano je sredstvima Zaklade Kultura nova i Primorsko-goranske županije.

(Photo by Kristina Barišić; Distune Promotion press)