Završen riječki Les Rencontres“Grad Rijeka uključen je u rad mreže Les Rencontres od njezina osnutka, i stoga nam je posebno drago što nam se kao dugogodišnjem aktivnom članu pružila prilika biti domaćinom skupa La Rencontres, koji se, nakon brojnih europskih gradova, prvi put održava u Rijeci, drugi puta u Hrvatskoj”, kazao je na otvaranju skupa gradonačelnik Vojko Obersnel i naglasio da je ovaj skup značajan je iz dva razloga, prije svega zbog svoje izuzetno aktualne i važne teme, a zatim i zbog činjenice što poziva upravo predstavnike lokalnih uprava da o njoj raspravljaju.

“Kultura je danas prestala biti ciljem putovanja, jer danas turizam jest kultura” istaknuo je gradonačelnik nadodavši da ono što je novo jesu pitanja koja se pred nas postavljaju u kontekstu održivog razvoja i brzih promjena globaliziranog svijeta.

Grad Rijeka zadnjih je desetljeća doživio transformaciju od industrijskog do post – tranzicijskoga grada. Svoju budućnost vidi upravo u razvoju onih grana gospodarstva koje se u prvom redu oslanjaju na usluge, znanje, kreativnost i kulturu. Razvoj kulturnog i kreativnog urbanog turizma jedan je od ključnih elemenata toga razvoja.

Opširnije na www.rijeka.hr.