Izložba “Rađanje moderne Rijeke, 1868. – 1918.” otvorena je do 13. rujna, pa je za njeno razgledavanje posljednji trenutak.

Izložba je postavljena u Muzeju grada Rijeke, u njegovoj “kockici”, na dva kata. Tu se mogu vidjeti brojni predmeti koji svjedoče o tom zlatnom razdoblju riječke gospodarske povijesti. Izložba pruža uvid u brojne aspekte toga razvoja, od izgradnje gradske luke i posebnosti hrvatsko-mađarskog pomorstva do carske i kraljevske ratne mornarice. Nisu ostale po strani ni teme poput međunarodne i lokalne trgovine, turizam, zdravstvo te iseljavanje kroz Rijeku. O svemu tome govore izloženi predmeti za svakodnevnu uporabu, makete vojnih i trgovačkih brodova, umjetničke slike, fotografije, zastave, proizvodi riječke industrije i obrta, ženska i muška odjeća, ukrašeni albumi, reklamni plakati, suveniri, makete pojedinih objekata i drugo. Neki od tih eksponata izloženi su u Hrvatskoj prvi put.

Izložba je postavljena u suradnji Mađarskog muzeja trgovine i turizma, Mađarskog muzeja znanosti, tehnologije i prometa, Muzeja grada Rijeke te Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka.

Izložbu bi bilo šteta propustiti. Požurite do Muzeja grada Rijeke, 13. rujan je blizu.