Svečanom dodjelom Nagrade Novog lista i Nagrade publike te izvedbom autorskog projekta Ronalda Savkovića "Shut up and dance", 25. srpnja u "Harteri" zatvorene su jubilarne desete Riječke ljetne noći. 28 festivalskih izvedbi odvijalo se na 15 različitih riječkih lokacija, a dobar odaziv i visoke prosječne ocjene predstava svjedoče o zadovoljstvu publike.

Prosječna ocjena festivala jest visokih 4.615, a procjenjuje se da je programu ovogodišnjih Riječkih ljetnih noći prisustvovalo oko 35 000 gledatelja, od čega najviše na samom otvorenju. Koncert “Classic & Jazz” dobio je Nagradu Novog lista za najcjelovitiji događaj Riječkih ljetnih noći, dok je “Cavalleria rusticana” dobila Nagradu publike, uz prosječnu ocjenu 4.873. Inače, to je već četvrta festivalska nagrada predstavi “Cavalleria rusticana” (jedna Nagrada Novog lista i tri Nagrade publike) te će se ubuduće izvoditi izvan konkurencije.

Na svečanosti zatvaranje uručene su nagrade, a publici su se obratili intendantica Nada Matošević i gradonačelnik Vojko Obersnel.

Nakon dodjele nagrada, prisutni su mogli pogledati autorsku predstavu Ronalda Savkovića “Shut up and dance”. Ona se suvremenim plesnim ritmovima odlično uklopila u ambijent “Hartere”, pa smo slušajući mogli pomisliti da se nalazimo na nekom od glazbenih festivala.

Nekoliko kadrova iz plesne predstave pogledajte u prilogu.