Prije odlaska na trening u Šmriku održana je press konferencija uoči utakmice sa Šibenikom u subotu u 15 sati. Rijeka želi i bodovno okruniti dobar ulazak u nastavak sezone, a na noge stižu neugodni Šibenčani, treća ekipa prvenstva.

– Igramo pred našim navijačima i sigurno da nam je velika želja da ostvarimo pobjedu nakon tri neodlučena rezultata te tako razveselimo Armadu i sve navijače. Momčad djeluje dobro i sigurno i vjerujem da ćemo ono što je želja svih i ostvariti. Igramo protiv treće momčadi na tablici koja je drugu treću sezonu u vrhu hrvatskog nogometa, tu su jer to zaslužuju. Neće utakmica bit niti jednostavni niti laka, ali nemamo se nikoga i ničega bojati, vjerujem da će biti više sreće u utakmici te dati gol više od protivnika. Time bi zasladili ovaj jadranski derbi koji je iza nas – kazao je Gračan odmah negirajući da  priželjkuje time rezultat 5:4 već da više voli pobjede 2:0, 3:0..

Vlade Lazarevski opravdao je epitet pojačanja na desnom boku u oba smjera.

– Teška utakmica, tablica pokazuje da se radi o ozbiljnoj ekipi ali mi igramo pred svojom publikom i pobjeda je imperativ – smatra Lazarevski koji je imao zahtjevnu zadaću u Splitu ukrotiti Anasa Sharbinija.

– Radi se o vrhunskom igraču koji nije pokazao ništa novo, svi smo znali da je vrlo dobar igrač. Mislim da Šibenik nema takvog igrača pa se nadam da će biti lakši posao.

Nenad Gračan će inzistirati i dalje na disciplini i odgovornosti koja je uz borbenost krasila Rijeku u prva tri kola.

Nenad GračanPhoto: NK Rijeka– Mi treneri ne volimo utakmice s toliko puno golova na obje strane, ovo je kolektivni sport sam po sebi je takav da počinje sve od odgovornosti i taktičke discipline, a ostalo je stvar određene kvalitete. Želim da igrači što više ulaze u završnicu, sa što više igrača međutim ne da bude to anarhija već da budemo u rasporedu. Pogotovo da nas ne izlazi sutra njihov brzi izlazak, imaju živu, brzu momčad i kad dođe kvalitetan pas iz sredine prema napadačima mogu biti vrlo opasni – poziva Gračan da koncentraciju svih 90 minuta.

– Križman svaku utakmicu pokazuje kvalitetu, moćan je, a s pozitivnim rezultatom će se dignut samopouzdanje, ne samo njemu već svim dečkima koji će puno lakše dočekivat utakmice. Bitno je za daljnju mirnoću u prvenstvu. Zato vjerujem sutra u pobjedu bez obzira na protivnika što će nam biti vrlo bitno za mirnoću i daljnji rad – smatra Gračan koji se osvrnuo na prenapuhanost prepirke Đalovića i Fernandeza oko izvođenja slobodnih udaraca.

– Sve treba uzeti pozitivno, previše se o tome pisalo. Iako je to nespretno izgledalo ali mislim da je bolje tako nego da nema nikoga za preuzeti odgovornost, a poslije toga su i Đalović i Fernandez išli s još većim motivom, sve to može biti poslije u plusu što se momčadi tiče – zaključio je Gračan pressicu na Kantridi.

Listi ozlijeđenih pridružio se i Vedran Gerc kojemu je stradao nos u skoku s Pamićem, Čejvanović još ne trenira dok se Matko tek priključio treninzima, a Landeka bi mogao osvanuti na klupi nakon oporavka od ozljede koljena. Upitnik ostaje na lijevom boku gdje bi se trebao vratiti Yourassowsky nakon ozljede ukoliko se pokaže da je spreman, a trener Rijeke nije htio otkriti tko će dobiti priliku od prve minute Štrok ili Stepčić.