U auli Građevinskog fakulteta u Kampusu od 26. do 30. listopada može se pogledati 4. AdriaTech –  izložba inovacija u građevinarstvu, u organizacija Saveza udruga inovatora Rijeka (SUIR).

Na izložbi su predstavljene 34 inovacije iz Istarske, Karlovačke, Varaždinske, Vukovarsko-srijemske, Zagrebačke, Primorsko-goranske županije, Splitsko-dalmatinske, Brodsko-posavske županije i grada Zagreba, kao i inovacije znanstvenika Građevinskog fakulteta u Rijeci.

AdriaTech izložba

Izložba inovacija u građevinarstvu može se pogledati do 30. listopada

Osnovni cilj izložbe je približiti inovacije akademskoj zajednici, uvažavajući aktivnosti koje provodi Nacionalno inovacijsko vijeće, kojim uz ministra gospodarstva supredsjedava ministrica znanosti. Također, kako se navodi u priopćenju, u svim europskim dokumentima, a posebice Strategiji pametnog, održivog i uključujućeg rasta Europa 2020, povezuju se istraživanja i inovacije te razrađuje trokut znanja između obrazovanja, istraživanja i inovacija što čini temelj za postizanje sinergijskih učinaka ulaganja u znanost i inovacije iz nacionalnih, regionalnih i međunarodnih fondova. Izložba će doprinijeti jačanju mehanizama transfera znanja, tehnologije i intelektualnog vlasništva s javnih sveučilišta u gospodarstvo te komercijalizaciju rezultata istraživanja.

Suorganizatori izložbe su zagrebačka Udruga inovatora Hrvatske (UIH) i Građevinski fakultet u Rijeci, uz podršku Centra za inovacije i transfer tehnologije Rijeka te Primorsko-goranske županije.

Predavanje o zaštiti intelektualnog vlasništva

AdriaTech je ugostio i stručnjaka za zaštitu intelektualnog vlasništva Rene Kajp

U sklopu izložbe, Arhimed academia UIH-a organizirala je predavanje „Pregled oblika i postupaka zaštite intelektualnog vlasništva“ s naglaskom na zaštitu rezultata znanstveno istraživačkog rada. Predavanje je uz pridržavanje svih mjera i preporuka Stožera civilne zaštite RH održao stručnjak za zaštitu intelektualnog vlasništva Rene Kajp, dipl.ing., a zainteresirani su predavanje mogli pratiti također i online putem platforme za održavanje nastave na web portalu fakulteta.