Grad Rijeka u suradnji s Domom mladih organizira 16. školu rekreativnog klizanja na klizalištu “Morska pahuljica” na Gatu Karoline Riječke.

Škola će se održavati svim radnim danima za vrijeme zimskih školskih praznika od 28. prosinca 2020. do 15. siječnja 2021. u terminima od 9 do 16 sati.

„Veoma je važno napomenuti kako će se škola održati ukoliko epidemiološke mjere i javnozdravstvene okolnosti to budu dopuštale. Pritom će program biti organiziran prema svim aktualnim epidemiološkim mjerama i preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo“, ističu u Domu mladih Rijeka.

Škola klizanja namijenjena je osnovnoškolskoj djeci te je besplatna. Za polaznike koji nemaju svoje klizaljke, najam klizaljki iznosit će 10 kuna po danu.

Prijave se primaju isključivo putem online prijavnice. Prijave se obrađuju prema redu pristizanja pa se mole roditelji da ispune prijavnicu čim prije po otvaranju upisa, posebice s obzirom na smanjene grupe zbog epidemioloških uvjeta. Ispunjavanjem online prijavnice iskazuje se interes za upis u Školu klizanja i ona ne podrazumijeva direktan upis. Upisi se mogu zaključiti i potvrditi tek nakon dogovora s koordinatoricom upisa Doma mladih, koja će kontaktirati roditelje. Dom mladih Rijeka moli za strpljenje prilikom obrade prijava. Više informacija o upisima na mrežnim stranicama Doma mladih Rijeka.

Otvorenje klizališta Morska pahuljica 2018

Budu li povoljne epidemiološke prilike, riječki osnovnoškolci klizat će i ove sezone

U svrhu mogućnosti provođenja, prostor i program Škole klizanja bit će prilagođeni kako bi se osiguralo poštivanje epidemioloških mjera. Šator u kojem se nalazi klizalište bit će prilagođen podizanjem bočnih strana kako bi se prostor klizališta otvorio. Roditeljima će biti zabranjen ulaz na klizalište, djeca će klizati u manjim grupama, a termini klizanja će biti izmijenjeni kako bi se osiguralo vrijeme za dezinfekciju klizaljki i izlaska/ulaska u klizalište bez miješanja grupa. Iz tog razloga molimo sve roditelje i djecu da poštuju dogovoren termin klizanja i da se pridržavaju vremenskih okvira. Na ulazu je obavezna dezinfekcija ruku, nošenje maski za čitavo vrijeme boravka na klizalištu i pridržavanje propisane fizičke udaljenosti. Evidencija dolazaka na klizalište bit će vođena, kao i proteklih godina.

O svim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo pročitajte u dokumentu Preporuke za rad klizališta na otvorenom.