Nakon radova na Dječjoj kući, sredinom travnja započeli su radovi na uređenju javnih površina i infrastrukture. Dok su se ranije započeti radovi mogli odvijati bez zatvaranja parkirališta, zbog ovih radova je parkiranje na cijelom području kompleksa Benčić moralo biti zabranjeno. Radovi se izvode na površini od 1,5 ha, a obuhvaćaju uređenje otvorenog dijela javnih površina i rješenje infrastrukture potrebne za funkcioniranje zgrada unutar kompleksa i pripadajućih sadržaja te buduće planirane javne garaže.

Radi se o složenom zahvatu, budući da se gradi nova vodoopskrba, nova odvodnje oborinskih i sanitarnih voda, elektroinstalacije, strojarsko-termotehničke instalacije te elektrodistributivna kanalizacije, a zbog podzemnih voda radove je potrebno vrlo pažljivo izvoditi.

Ovim radovima, osim novih zgrada kulturnih ustanova, Riječani će dobiti jedan posve novi javni prostor – trg sa zelenilom, tematskim parkom, pješačkim stazama i klupicama, dok će se na dijelu prema Manzonijevoj ulici postaviti nadstrešnica. Uz Ulicu Nikole Tesle uredit će se otvoreno parkiralište sa 155 parkirnih mjesta, od čega 12 za potrebe parkiranje osobama
s invaliditetom.

Radove na uređenju javnih površina izvodit će zajednica ponuditelja GP KRK iz Krka i FIDAL iz Rijeke, dok je za stručni i obračunski nadzor nad gradnjom zadužen Rijekaprojekt. Vrijednost radova koji bi trebali završiti krajem 2019. godine iznosi 50,4 milijuna kuna. Većina sredstva
osigurana je u gradskom proračunu, dok KD Vodovod i kanalizacija sufinancira svoj dio radova na vodovodu i kanalizaciji.