Humanitarna akcija Rijeka dobrih želja sastoji se od dvije akcije – Lampioni dobrih želja i Kuglice dobrih želja koja je započela danas i traje još sutra 2. prosinca od 9 do 19.30 sati. U sklopu ove akcije građani donacijom od 20 kuna zauzvrat dobivaju kuglicu u koju upisuju svoju poruku i potom njome ukrase bor postavljen na Korzu.

U kućici postavljenoj na Korzu ispred bivše zgrade Pošte prikupljaju se donacije i izrađuju vlastite božićne kuglice, a za ovu je akciju predviđeno njih 300. Po završetku blagdanskog razdoblja, ove će personalizirane kuglice biti podijeljene građanima koji će tako simbolično
postati povezani.

Akcija Lampioni dobrih želja, drugi dio humanitarne akcije Rijeka dobrih želja, predviđena je za petak 16. prosinca s početkom u 19 sati na Molo longu. U istoj će kućici na Korzu ili na štandu na Molo longu građani moći kupiti kupon po cijeni od 20 kuna, a lampioni će se preuzimati na dan njihovog puštanja na Molo longu od 17 sati nadalje. Za ovu je akciju pripremljeno 3000 lampiona.

U slučaju lošeg vremena akcija se odgađa za 17. prosinca, odnosno prvi idući dan s lijepim vremenom. Sav prikupljeni prihod od obje akcije namijenjen je izgradnji senzornog parka u Centru za autizam Rijeka.

Hvalevrijednu humanitarnu akciju Rijeka dobrih želja u suradnji i pod pokroviteljstvom Grada Rijeke pokrenule su i organizirale studentice biotehnologije Karla Pavlović i Lea Radošević, kojima se potom priključila i Udruga studenata biotehnologije (UsbRi) i ostali
studenti riječkog Sveučilišta.