Nagradom Riječko iskustvo za riječku izvrsnost – smjer POTICAJ Zaklada Sveučilišta u Rijeci nagradila je jedanaestero studenata za izvrsna postignuća u obrazovnom procesu i drugim oblicima javnog djelovanja.

Na Natječaj su se mogli prijaviti studenti svih razina i smjerova, hrvatski i strani državljani, sa statusom redovnog ili izvanrednog studenta na Sveučilišta u Rijeci. Temeljna dva kriterija su izvrstan uspjeh tijekom obrazovanja (prosječna ocjena minimalno 4,0), te iznimno postignuće u drugim oblicima javnog djelovanja – volonterski rad.

Dodatni kriteriji uključivali su međunarodnu prepoznatljivost prijavitelja; potencijal za daljnji napredak i razvoj, te doprinos unapređenju, razvoju, primjeni i popularizaciji znanstvenog, umjetničkog, stručnog i drugog rada riječkih sveučilišnih nastavnika.

Nagrađeni studenti, osim po izvrsnom akademskom uspjehu, istaknuli su se po volonterskom doprinosu raznim udrugama, organizacijama, humanitarnim akcijama, društvenim projektima i projektima popularizacije znanosti poput Putujući znanstvenici, Studenti mentori, Dani otvorenih vrata Odjela za biotehnologiju itd.

Lista svih nagrađenih dostupna je na službenim stranicama Zaklade Sveučilišta.

Natječaj za dodjelu nagrade Riječko iskustvo za riječku izvrsnost (RI za RI) provodi se u sklopu Zakladinog programa Riječka ideja, a sukladno Prioritetnim i strateškim smjernicama Zaklade za razdoblje 2018. – 2021.