Turizam

Današnjoj, posljednjoj u nizu održanih  radionica pred  turističku sezonu 2011.  prisustvovao i Zlatko Komadina, župan Primorsko goranske-županije i predsjednik Turističke zajednice PGŽ.

U uvodnom dijelu radionice prisutne je pozdravio načelnik Policijske uprave primorsko-goranske, Tomislav Dizdar te u nastavku naglasio kako policija nastoji svojim aktivnostima, kao i obavljanjem redovitih zadaća, ostvariti i održati  maksimalnu sigurnost, kako domicilnom stanovništvu, tako i svima onima koji budu došli na područje Primorsko-goranske županije kao gosti. Naravno, da se u ostvarenju toga cilja traži angažman i drugih subjekata, a edukativne radionice su jedan od načina senzibiliziranja tih subjekata za preuzimanje aktivne uloge u postizanju dobrih rezultata i povećanju sigurnosti na našem području.

Predsjednik Turističke zajednice, župan Komadina  također je istaknuo sigurnost kao jedan od najznačajnijih faktora turističke ponude, te pojačanu angažiranost policije u ostvarivanju i do sada zavidnih rezultata u očuvanju i podizanju vrlo dobre razine stanja sigurnosti. Zahvalio se svim policijskim službenicima PU primorsko-goranske na aktivnom doprinosu prema podizanju kvalitete turističke ponude istaknuvši pri tome važnost integriranosti policijske uprave u život lokalne zajednice.

U nastavku radionice uslijedio je  radni dio kojem su prisustvovali predstavnici  gospodarskih subjekata iz domene pomorstva, prometa i veza s područja Primorsko-goranske županije. Oni su u predavanju i prezentaciji, koje je održao voditelj Protueksplozijskog odsjeka, Krunoslav Kaurić imali priliku upoznati se sa načinom postupanja prilikom dojave i pronalaska eksplozivne naprave te o postupanju prilikom eksplozije uz niz uputa o poduzimanju mjera samozaštite u takvim situacijama.

Podsjetimo, tijekom mjeseca svibnja održane su četiri radionice za turističke djelatnike (iz hotelskih kuća, kampova, turističkih agencija, pružatelje obiteljskog smještaja, ugostitelje, koncesionare plaža, udruženje obrtnika), a tematski vezane uz imovinski kriminalitete te već ranije navedenu temu s nizom uputa i savjeta o poduzimanju mjera samozaštite. Dio je to aktivnosti koje policija uz angažiranje svih ostalih subjekata (komunalno redarstvo, prometno redarstvo, službe na moru, inspekcijske službe, jedinice lokalne samouprave, pravosudna tijela, turističke djelatnice i dr.) poduzima pripremajući se za  predstojeću turističku sezonu.