U subotu, 24. rujna, u podne, posjetitelji ZTC-a moći će prisustvovati programu “Zajc u ZTC-u” – reviji povijesnih kazališnih kostima i predstavljanju kazališne sezone 22./23. Program je nastao u suradnji Hrvatskoga narodnog kazališta Ivana pl. Zajca i Hrvatskoga kulturnog doma na Sušaku.

Fascinantne i raskošne kazališne kostime koji su nastajali u kazališnim radionicama za operne, baletne i dramske predstave, nosit će ovom prilikom volonterke i volonteri Volonterskog programa HKD-a na Sušaku.

Volonterke i volontere predvodit će lik Ivana pl. Zajca, slavnog riječkog skladatelja, čije ime nosi riječka kazališna kuća, a osim njega publika će moći vidjeti i likove iz opera “La Gioconda”, “Tosca”, baleta “Ana Karenjina”, “Orašar”, dramskih predstava “Filumena Marturano”, “Pjesnikova kob” i drugih.

Predstavljanje “Zajc u ZTC-u” vodit će kazališna prvakinja Leonora Surian Popov. U tijeku su upisi u pretplatničku sezonu ’22./’23. koja nudi različite cikluse predstava i povoljnije cijene ulaznica, a posjetitelji ZTC-a imat će prilike čuti koje premijere i druge programe HNK Ivana pl. Zajca upravo priprema.

Sinergija doprinosa zajednici volonterki i volontera i kazališne institucionalne umjetnosti rezultirala je ovaj put atraktivnim formatom iznenađenja za publiku i lansiranja u povijest – usred trgovačkog centra.