Najluđa noć

28.10.2016.

Gibonni će uvesti Riječane u Novu 2017. godinu

Autor: Ana Sušić

Svi koji odaberu dočekati Novu 2017. godinu na Korzu, dočekat će je s popularnim hrvatskim kantautorom Zlatanom Stipišićem Gibonnijem, a zabavljat će ih i riječki bendovi Izet i Borgie, En Face i Belfast Food.

Gibonni na Gradini 29.05.2010

Grad Rijeka i ove godine priprema veliko novogodišnje slavlje na Korzu, a glazbena zvijezda večeri je Gibonni. Svi koji žele pozdraviti 2016. godinu te uz dobro društvo i dobru glazbu prigrliti novu 2017. godinu, pozvani su na Korzo gdje će moći uživati do ranih jutarnjih sati.

Program najluđe noći, kako mnogi običavaju reći, otvorit će u 21.45 sati bend Izet i Borgie koji se ljetos predstavio svojim prvim albumom "Granulo je sunce", a oko 22.15 sati pozornicu na riječkom Korzu preuzet će svima poznata grupa En Face. U 23 sata planiran je nastup glavne zvijezde novogodišnje noći – Gibonnija, uz kojeg će Riječani i gosti ući u novu 2017. godinu. Nakon Gibonnijevog nastupa, oko jedan sat nakon ponoći, publiku će zabavljati popularni Belfast Food. Što će izvođači pripremiti za svoju vjernu publiku, čut ćemo i vidjeti 31. prosinca, odnosno 1. siječnja nove godine.

Oni koji odaberu Novu godinu dočekati kod kuće, moći će pratiti zbivanja na Korzu putem televizije Kanal Ri koja će, kao i svake godine, uživo prenositi doček. Ukoliko ste  ljubitelj elektroničke glazbe, Novu godinu možete dočekati na Koblerovom trgu.

Prisjetimo se, Gibonni je jedan od osnivača i prvi pjevač splitskog heavy metal sastava "Osmi putnik" te bivši pjevač bosanskohercegovačkog sastava "Divlje jagode", a najpoznatiji je po svojoj samostalnoj kantautorskoj karijeri. Također, poznat je i po dobrotvornom radu; uz humanitarne koncerte i sudjelovanje na brojnim dobrotvornim aukcijama, osnovao je fond za talentiranu djecu bez roditelja, objavio knjigu pjesama na Brailleovom pismu pod nazivom „Dvije duše“, čiji je prihod od prodaje bio namijenjen slijepim i slabovidnim osobama iz lokalne zajednice, te je 2003. godine postao UNICEF-ov veleposlanik dobre volje.