VIDEO

07.10.2019.

Britanski pjevač Mika izabrao Rijeku za snimanje svog novog spota

Britanski kantautor Michael Holbrook Penniman Jr., poznatiji pod umjetničkim imenom Mika, proteklog je tjedna predstavio pjesmu „Sanremo“, za koju je spot početkom rujna sniman u Rijeci.

Britanski kantautor Michael Holbrook Penniman Jr., poznatiji pod umjetničkim imenom Mika, proteklog je tjedna predstavio pjesmu „Sanremo“, za koju je spot početkom rujna sniman u Rijeci. Sport za pjesmu o malom gradiću u Italiji '50-ih godina protekloj stoljeća trebala je biti snimljena na Kubi, no na kraju je zbog talijanske arhitekture, zanimljivog lučkog područja i mediteranskog šarma ipak odabrana Rijeka.
Foto: screenshot, YouTube

Spot za pjesmu o malom gradiću u Italiji '50-ih godina protekloj stoljeća trebao je biti snimljena na Kubi, no na kraju je zbog talijanske arhitekture, zanimljivog lučkog područja i mediteranskog šarma ipak odabrana Rijeka.

Video se snimao na nekoliko lokacija, koje su dočarale duh Italije – u zgradi Transadrije, Senjskom pristaništu, Trgu Principij te caffe baru "Skradin" u Vodovodnoj ulici. Budući da Mikine pjesme imaju milijunske preglede na Youtubu, ovo je i svojevrsna promocija Rijeke.

Britanski kantautor Michael Holbrook Penniman Jr., poznatiji pod umjetničkim imenom Mika, proteklog je tjedna predstavio pjesmu „Sanremo“, za koju je spot početkom rujna sniman u Rijeci. Sport za pjesmu o malom gradiću u Italiji '50-ih godina protekloj stoljeća trebala je biti snimljena na Kubi, no na kraju je zbog talijanske arhitekture, zanimljivog lučkog područja i mediteranskog šarma ipak odabrana Rijeka. Spot je snimljen u aranžmanu produkcija Bunker iz Zagreba, Goodmorning captain i My Accomplice iz Londona, dok režiju potpisuje WIZ, prema Britanskom filmskom institutu (BFI), jedan od najboljih britanskih režisera video-sportova.

Mika, režiser, produkcija i ekipa, oduševljeni su Rijekom.

„Ovo je bila moja prva posjeta Rijeci i to je jedno prekrasno iskustvo. Sjajno sam se proveo razgovarajući s nevjerojatnim lokalnim glumačkim postavom i osobljem i otkrivajući grad. Snimali smo na vrlo zanimljivim lokacijama koje na kameri nevjerojatno izgledaju. Grad ima snažan karakter te je upoznavanje s njegovom prošlošću bilo fascinantno, kazao je Mika, čestitajući Rijeci i Riječaninima na osvajanju titule Europske prijestolnice kulture 2020.

Pogledajte spot i prepoznajte vizure Rijeke!