Za ulazak u prostore Gradske knjižnice Rijeka prema odluci Stožera civilne zaštite RH za sprečavanje širenja zaraze koronavirusom potrebna je važeća EU digitalna COVID potvrda (koja se izdaje cijepljenima, preboljelima prema pravilima o definiranom razdoblju ili testiranima prema pravilima o odgovarajućem testu i vremenskom razdoblju) ili drugi važeći dokaz propisan odlukom Stožera. Pravilo vrijedi za sve do 16 godina starosti, a obveza za postojanje potvrde mlađima od 16 godina ne postoji kao i za sve izuzetke.

Sve detalje s izuzecima je moguće pronaći na stranici koronavirus.hr ovdje.

Potvrdu je potrebno pokazati djelatnicima pri ulazu u prostor.

Navedeno ne znači da oni koji nemaju ili ne žele koristiti COVID potvrdu postaju uskraćeni za usluge Gradske knjižnice Rijeka  u prilagođenom obliku. Gradska knjižnica Rijeka nastojat će gdje je god to moguće usluge prilagoditi i oblikovati u formu dostupnosti najvećem mogućem broju građana. 

Na raspolaganju su: 

Mogućnost online upisa – želite li postati članom Gradske knjižnice Rijeka to možete učiniti i  digitalnim putem. Detalji i potrebni koraci su ovdje 

Mogućnost RCC produživanja članstva i plaćanja zakasnine – putem sustava Rijeka CityCard na stranici ovdje putem korisničkog profila uz druge usluge moguće je i produžiti članstvo u Gradskoj knjižnici Rijeka te podmiriti zakasninu. Detalji su ovdje.

E-knjige – članovima Gradske knjižnice Rijeka dostupna je e-knjižnica za mobitele i tablete za čije korištenje vam je potrebna samo instalirana aplikacija i PIN koji se može dobiti javljanje  knjižnici. Svi detalji su ovdje.  

Knjiga u škartocu – kroz naše lokacije moguće je koristiti i uslugu “Knjige u škartocu” kojom se unaprijed može naručiti željene naslove. Ona se u novim uvjetima modificira te korisnici koji nemaju COVID potvrdu naručeno trebaju preuzeti na vratima lokacije. Mogućnost se može koristiti na svim lokacijama Gradske knjižnice Rijeka. Detalje možete provjeriti ovdje.

Knjige iz Palače Modello i Filodrammatice moguće je naručiti preko mailova tih lokacija sredisnjimodello@gkri.hr i sredisnjifilodrammatica@gkri.hr.

Svi oni koji imaju potrebu samo vratiti građu bez ulaska u prostore Gradske knjižnice Rijeka mogu to učiniti ubacivanjem u kutije na ulazu.

Programi Gradske knjižnice Rijeka u fizičkim prostorima nastavljaju odvijanje prema važećim mjerama s time da je obvezno posjedovanje važeće COVID potvrde te rezervacija mjesta javljanjem na mail prijave.programi@gkri.hr.

Nadamo se da će se situacija s pandemijom smiriti te da ćemo se uskoro družiti bez prepreka i problema.