Početkom studenog 26-godišnji Belgijac stigao je na probu kako bi struka uvidjela može li rješiti problem lijevog beka. Nakon probe kod dvojice trenera Yourassowsky je zadovoljio, a u petak je dogovorio i posljednje detalje jednogodišnjeg ugovora koji traje do isteka 2010. godine.

– Zadovoljan sam potpisom jer imamo dobru ekipu i vrlo dobre igrače te možemo napraviti dobre stvari. Moje ambicije su da pružim najbolje za ekipu kako bi postigli što bolje rezultate – smatra nova prinova Rijeke.

– Trener je rekao da mogu pomoći ekipi i nadam se da ću opravdati njegovo povjerenje na najbolji način koji znam – rekao je Yourassowsky koji je dvije godine proveo u Argentini u Boca Juniorsima gdje je stigao kao 18-godišnjak i probio se do prve ekipe.

– Različiti je to nogomet, no hrvatski nogomet ima reputaciju u nogometu i uvijek je dobro nastupati u takvim zemljama – kaže Belgijac zadovoljan prijemom kluba i suigrača te njihovom ljubaznošću kod svih, a više vremena u razgovoru provodi s Fernandezom i Germanom zbog poznavanja španjolskog.

– Rijeka je vrlo dobra ekipa i zašto ne ostati i duže, sve je moguće – zaključio je razgovor na tečnom engleskom Yourassowsky te otvorio mogućnost i dužeg boravka na Kantridi od jedne godine.

(HNK Rijeka)