Uz dva velika tradicionalna događanja – Rijeka Advent i Riječki karneval – koji je u vrhu najatraktivnijih svjetskih događanja po ocjeni Sunday Timesa, turisti mogu besplatno posjetiti sve muzeje, Art-kvart, Astronomski centar Rijeka te Bazene Kantrida.

Što se tiče muzeja, posjetitelji tako mogu posjetiti Muzej grada Rijeke, odnosno njegove postave u Palači šećerane, Kockici i na Žabici gdje se nalazi izložba o riječkom torpedu, MMSU, Prirodoslovni muzej Rijeka, Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka, JGL Muzej farmacije, Peek&Poke – Muzej djetinjstva i Muzej informatike te Trsatski kaštel.

Winter Pass Rijeka

Winter Pass funkcionira na način da će posjetitelji, nakon što rezerviraju smještaj za dva ili više noćenja u Rijeci te po dolasku u odabrani smještaj, dobiti svoj Winter Pass. Winter Pass sastoji se od vouchera s QR kodom te će biti poslan na e-mail posjetitelja. Besplatan ulaz u odabrane znamenitosti se ostvaruje predočenje QR kod na njihovom ulazu.

Winter Pass je zimska propusnica Riječke turističke kartice, koja će biti u prodaji od 1. travnja 2022. godine. Rijeka Tourist Card bit će službena turistička kartica koja otključava sve najbolje popuste za najvažnije gradske atrakcije.

Više informacija na mrežnim stranicama Turističke zajednice grada Rijeke.