Rijeka - Zagreb

Nakon što je Nenad Gračan na klupi naslijedio Zorana Vulića te priveo prošle sezone Rijeku do zimske stanke, nakon iste i priprema u Turskoj, stvaranje nove Rijeke krenulo je baš gostovanjem u Kranjčevićevoj. Nakon te utakmice Kantridu su obasjali pozitivni tonovi, Rijeka je nakon jesenskih razočaranja ličila na momčad, postojala je igra iako bodovna žetva nije bila bogata. Bodovna žetva uslijedila je tek ovoga ljeta.

– Želimo ostati u vrhu, a za to nam je potreban pozitivan rezultat protiv Zagreba, protivnika kojega respektiramo i koje ove sezone na svom terenu igra dosta agresivno te posjeduje kvalitetu. Mi se moramo vratiti u ritam u kojem smo bili, a za ostvarivanje toga moramo postići pogodak. U sastav bi se nakon kupa trebali vratiti Lisjak, Kreilach i Đalović te Štrok koji je odradio kaznu – najavio je utakmicu Gračan.

Davor Landeka sjedio je uz trenera Rijeke na konferenciji za novinare, ovoga puta na glavi nije bilo zavoja, maske ili flastera što je u biti čudno jer vezni red Rijeke, posebno defanzivci, sa posljednjih utakmica u pravilu izlaze kao nakon boksačkog meča pucaju nosevi, arkade, kosti glave…dokaz je to požrtvovnosti, agresivnosti i borbenosti za Rijeku.

– Svjesni smo teške utakmice koja je pred nama, kao što je trener rekao, moramo se vratiti u ritam pobjeda i nadam se da ćemo uspjeti u tome protiv Zagreba – kratak je bio Landeka.

Poteglo se opet pitanje suđenja u posljednjim utakmicama, Gračan je ponovio što misli o tome.

– Doživjeli smo dva poraza nezasluženo, pogotovo u Vinkovcima, sada bi drukčije pričali o svemu. Diže se galama iz protivničkog tabora, a mi smo ti koji trebamo žaliti. Ovo nije alibi priča – podvukao je Gračan i nastavio

– Dosta smo oštećeni jer su ipak suci negativno ocijenjeni zbog grešaka na našu štetu.

Najbitnija je ipak sutrašnja utakmica protiv Zagreba za ostanak u vrhu, a možda i napredak na ljestvici.

– Ako momčad bude djelovala homogeno, stvarat ćemo puno problema Zagrebu. Oni će dosta preskakat igru na Krstanovića ili Medića, a na nama je da te povratne lopte pokupimo i očistimo. U psihološkom smislu, utakmica je jako bitna, a također bitno je da već ako nismo trenutno prvi da budemo u što manje bodova od vodećih – vratio se trener Rijeke na početak priče, na protivnika protiv kojega je prije sedam mjeseci nadigrao na njihovom stadionu po teškom terenu i gdje je malo sreće nedostajalo da uzme puni plijen. Vremenska prognoza slična je kao i prije sedam mjeseci, no ovoga puta cilj je vratiti se pobjedama.

Susret počinje u 20,05 sati uz izravan prijenos na HTV-u, a sudačka trojka je: Šimčić, Kučina i Dević.

Zbog crvenog kartona u kupu u sastavu neće biti Ivana Rodića.

(Press HNK Rijeka)