Volonter Dario Jemrić, inženjer agronomije, svojim je kolegama održao predavanje o sadnji, održavanju i potrebama stabala i biljaka te ekologiji.

Danijela Vlašić iz Državnog hidrometeorološkog saveza – Područne meteorološke službe Rijeka volontere je upoznala s klimatskim promjenama na području Rijeke i okolice te istaknula važnost stvaranja prirodnog hlada kako bi se ublažio efekt gradskog toplinskog otoka.

Odluka o odabiru vrste stabala koja će se zasaditi ispred Dječje kuće donesena je u suradnji s inženjerkom agronomije Dobrilom Kraljić iz Studija Perivoj koji je bio zadužen za oblikovanje hortikulture na površinama parka unutar kompleksa Benčić.

Grad Rijeka omogućio je nabavku javora, a KD Čistoća se pobrinuo za prijevoz do Art-kvarta. Organizacijsku podršku pružili su Muzej moderne i suvremene umjetnosti u kojem su stabla bila zbrinuta do sadnje i Gradska knjižnica Rijeka koja je osigurala natpisne pločice isprintane 3D tehnologijom.

Sadnjom „volonterskih stabala“ volonterke i volonteri u kulturi ostavili su vrijedno nasljeđe generacijama koje će odrastati i odgajati se u Dječjoj kući, pritom odašiljući snažnu poruku o važnosti angažmana u zajednici.

Sve zainteresirane za sudjelovanjem u organizaciji kulturnih programa u gradu Rijeci HKD na Sušaku poziva da se pridruže veseloj Facebook zajednici Volontiram u kulturi, ispune Prijavnicu za volontiranje ili pošalju e-mail: asja@hkd-rijeka.hr.

(Foto: HKD na Sušaku press)