Na postamentima na Korzu u organizaciji Volonterskog centra Rijeka, koji djeluje u sklopu Udruge za razvoj civilnog društva Smart, postavljena je izložba „Volonteri godine“, a sve kako bi se dodatno istaknuli oni koji nesebično daju svoje vrijeme, znanje i trud, koji su za svoj rad nagrađeni, ali i svima onima koji su potiho i „nevidljivo“ zakoračili u volonterstvo, ostavljajući snažan trag u onima kojima su pomogli.

Izložba je posvećena dodjeli nagrade „Volonteri godine“, čijom dodjelom posljednjih 13 godina udruga Smart u suradnji s Primorsko-goranskom županijom i Gradom Rijeka obilježava 5.12., Međunarodni dan volontera.

Inspirirana je i radom Volonterskog centra Rijeka, njihovom motivacijom i naporima da volontiranje učine vidljivim, važnim, vrednovanim, vezivnim tkivom zajednice.

„Vjerujući u i promičući volontiranje kao jednog od najsnažnijih elemenata koji doprinose osobnom i društvenom razvoju, naš prethodni rad predstavljamo kroz retrospektivu razvoja nagrade ‘Volonteri godine’, ali i različite varijacije kroz koje se volontiranje manifestira, od volontiranja u ustanovama socijalne skrbi, volontiranja starijih osoba i utjecaja na zdravlje, inkluzivnog volontiranja, volontiranja kao osobnog i profesionalnog razvoja te školskog volontiranja i volontiranja mladih. Zahvaljujemo svima koji su prepoznali naš rad, pokazali spremnost na suradnju, ali i pokazali motivaciju i želju da zajedničkim snagama učinimo našu zajednicu solidarnijom, većom te brižnijom“, kažu organizatori.

Organizatori zahvaljuju Foto studiju Kurti, Smiljani Radović Lagator i Marku Laći, bez čijih fotografija ova izložba ne bi bila moguća.

Izložba se može pogledati do 25. studenoga, a o izložbi i volontiranju svi zainteresirani mogu se informirati na info štandu postavljenom na Korzu.