Manifestacija se prvi put održala u zatvorenom postavu, a za njezinu izvedbu koristio se postav izložbe „Fiume fantastika – fenomeni grada“ koja je postala privremena scenografija za videoprojekcije riječkog multimedijalnog umjetnika Oblik 3 iza kojeg trenutačno stoji Gospodin Brodski (Damjan Šporčić).

Za glazbeni dio programa pobrinuli su se zagrebačka producentica Ivona EterovićTonota i hrvatsko-talijanski electro-schoked pop duo The Hunting dogs kojeg čine glazbenici Alba Nacinovich i Marco Germini.

U sklopu programa posjetiteljima je premijerno prikazana i multisenzorna instalacija pod nazivom “SADA” koja reflektira Rijeku kroz intimne utiske njezinih građana o zahvalnosti, fokusirajući se na sadašnji trenutak. Autorice i autori instalacije su riječki umjetnici Marin Dlaka, Andreja Jandrečić, Stephany Stefan, Damjan Šporčić i Ivo Vičić.

Manifestacija Suton u Rijeci se ranijih godina dvaput održala u Arheološkom parku Principij, i to 2019. te 2020. godine za potrebe projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.