Zajedničkom inicijativom proizvođača mandarina i Grada Rijeke riječkim je udrugama te socijalnim, zdravstvenim i odgojnim ustanovama donirano 650 kilograma mandarina.

Grad Rijeka je i ove godine tijekom studenoga i prosinca omogućio proizvođačima, obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima s područja južne Dalmacije, prodaju mandarina iz vlastite proizvodnje na riječkom Jadranskom trgu.

Kao znak zahvalnosti Rijeci, proizvođači mandarina donirali su različite riječke ustanove i udruge.

Tijekom protekla dva mjeseca su OPG Alen Juračić iz Opuzena, OPG Dragan Dragobratović iz Opuzena, OPG Nediljko Ostojić iz Ploča te OPG Đuro Knežić iz Metkovića darivali su mandarinama Kliniku za pedijatriju Kantrida, Dom za nezbrinutu djecu Ivana Brlić Mažuranić, Dječji vrtić Rijeka, Dječji vrtić More, Dječji vrtić Sušak , Udrugu za sindrom Down Rijeka, Psihijatrijsku bolnicu Lopača i Socijalnu samoposlugu Rijeka.

Ovakve donacije mandarina riječkim socijalnim, zdravstvenim i odgojnim ustanovama te udrugama započele su prije tri godine i dokaz su solidarnosti, zajedništva i društvene osjetljivosti obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Grad Rijeka zahvaljuje svim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima na ovoj lijepoj gesti.

(Foto: Facebook, OPG Alen Juračić)