Deseto izdanje Dark Circle Festa jedinstven je događaj koji će udovoljiti očima, ušima i nepcima, pružajući nezaboravan spoj teških nota i gurmanskih užitaka. Kao uvod u festival, prvi dan, u petak 15. rujna 2023. s početkom u 20 sati nastupit će bendovi: Diamond Dust, Nether, Zenoth, NoTToday, Totem i Morska Bolest.

Vikinšto slavlje uoči koncerta

Drugog dana festivala, u subotu 16. rujna, od 14 sati klub Palach preobrazit će se u pravo malo vikinško slavlje uz gozbu koja će udružiti ukusnu hranu i strastvene metalce. Kroz razgovore i druženje uz hranu i piće, posjetitelji će se upustiti u jedinstveno iskustvo, potaknuto žestokim zvukom i energijom koja odražava duh ovog jedinstvenog festivala.

Mjesta su ograničena, stoga je rezervacija obavezna i vrši se putem prijavnice koja je dostupna na Facebook stranici Dark Circle Fest. Događaj METAL FEAST | Metal druženje povodom Dark Circle Fest X je potpuno neovisan o koncertnom dijelu festivala i otvoren za sve one koji zaista žele sudjelovati.

Više informacija nalazi se u Facebook događaju: https://fb.me/e/4J8GUyNkD

Metal kviz i rođendanski dokumentarac

Nakon gozbe uslijedit će, “Koliko si Čru?” metal kviz koji je pripremila ekipa iz Rikona (riječka konvencija fantastike) te projekcija dokumentarca o Dark Circle Festu i zagrijavanje uz slušanje glazbe i gledanje video spotova kao uvod u koncertni dio večeri u kojem nastupaju: SitiS, Krematorium, Defiant, Serpentslain, Bednja, Corpse Grinder i SpellScroll.  

Iz Udruge Ri Rock poručuju: “I ove godine najmračniji ali ujedno i najprijateljskiji festival otvara svoja vrata kako bi zajedno proslavili strast prema alternativnom načinu života. Uživajmo u žestokom zvuku, odličnoj hrani i piću te obilježimo zajedno punih deset godina Dark Circle Festa. Pridružite nam se u Palachu 15. i 16. rujna!”

Dark Merch

Dugogodišnja suradnja s All Things Rotten se nastavlja pa je tako ovogodišnji unikatni vizual festivala osmišljen na temu vikinških gozbi. Festivalske majice s unikatnim dizajnom i natpisima bendova, klasične trzalice, ogrlice i Dark Chaos rakije bit će dostupne u prodaji u ograničenim količinama.

Akcija doniranja

Festival kontinuirano podržava Azil za pse – Društvo za zaštitu životinja Rijeka pa će se tako i ove godine skupljati donacije za životinje iz azila. Svi posjetitelji pozvani su da sudjeluju u ovoj akciji i pomognu životinjama u potrebi.

Ulaznice

Ulaznice za festival mogu se nabaviti na ulazu kluba Palach na dane održavanja od 19 sati. Cijene jednodnevnih ulaznica iznose 8 €, dok festivalske ulaznice za oba dana stoje 13 €.

(Foto: Dark Circle Fest press)

Kalendar događanja

Radionica
 • 17.06. – 18.07.
 • (00:00)

„Poezija je sloboda“ – radionice poezije s Fridom Šarar

Radionice poezije Fride Šarar odvijat će se kroz deset susreta te je poželjno sudjelovanje na svakom. Prijave se primaju putem online obrasca...

Detaljnije

Predstava
 • 19.07. – 20.07.
 • (00:00)

Riječke ljetne noći: predstava „Leica format“ po romanu Daše Drndić

Hrvatska drama u suradnji sa studijem Gluma i mediji Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci...

Detaljnije

Koncert
 • 19.07.
 • (21:30)

The Frajle

The Frajle, koje će nastupiti u Rijeci u okviru Ljeta na Gradini, za sebe kažu kako pjevaju – srcem, što riječka publika uvijek prepozna i nagradi....

Detaljnije

Koncert
 • 21.07.
 • (20:30)

“30 let duše”, obljetnički koncert Karin Kuljanić i Mirjane Bobuš 

Povodom 30 godina glazbenog djelovanja, Karin Kuljanić, na Trsatskoj će gradini pozornicu dijeliti s Mirjanom Bobuš....

Detaljnije

Projekcija
 • 25.07.
 • (21:00)

Ljetna priča iz Benčića: inkluzivne projekcije ljetne večeri „Film svima“

GKR i Film svima ponovno udružuju snage i ovoga puta na veliko platno kina Benčić donose besplatne projekcije za sve nas...

Detaljnije

Koncert
 • 01.08.
 • (21:00)

Veliki open air koncert u Rijeci: dolaze Stoned Jesus i Dopelord!

Dobitna kombinacija zaraznih riffova i energičnog nastupa utjelovljuje omiljeni bend hrvatske publike, Stoned Jesus, koji dolazi na Podvežicu u četvrtak, 1.8. Povodom svoje jubilarne turneje kojom obilježavaju 15 godina postojanja, prid...

Detaljnije