promet

Prometne nesreće u kojima su sudionici teško ozlijeđeni dogodile su se 8. prosinca u Rijeci, a riječ je 19-godišnjem vozaču osobnog vozila i 76-godišnjoj pješakinji. Prva nesreća dogodila se oko  11.25 sati u Kvaternikovoj ulici kada je spomenuti 19-godišnji vozač, upravljajući osobnim vozilom Peugeot, riječkih registracijskih oznaka udario u kameni ogradni zid uz rub kolnika. U ovoj prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena 18-godišnja putnica iz vozila.

Pješakinja je ozlijeđena u prometnoj nesreći u Ulici Franje Čandeka oko 18.40 sati kada ju je na pješačkom prijelazu oborilo osobno vozilo marke Honda, riječkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 73-godišnji vozač.

Tijekom vikenda policija je zabilježila i počinjenje različitih prometnih prekršaja. Tako je sinoć oko 23.10 sati na području Dramlja zaustavljen 47-godišnji vozač koji je upravljao osobnim vozilom marke Citroen, krapinskih registracijskih oznaka pri koncentraciji alkohola od 2,14 g/kg. Zbog opasnosti da će nastaviti ugrožavati sigurnost prometa na cestama zadržan je u službenim prostorijama policije, kao i 40-godišnji  vozač teretnog vozila marke Iveco,  riječkih registracijskih oznaka zaustavljen u noći 9. prosinca na području Čavli. Izmjerena mu je koncentracija alkohola od 1,89 g/kg, a utvrđeno je kako upravlja vozilom iako ima važeću zabranu upravljanja te da mu je isteklo i važenje vozačke dozvole. U službenim prostorijama policije zadržan je i 31-godišnjak koji je zatečen u noći 10. prosinca u Delnicama, dok je upravljao osobnim vozilom marke Opel. Iako vidno pod utjecajem alkohola najprije je odbio provjeru alkoholiziranosti, a naknadno  mu je izmjerena koncentracija alkohola od 1,28 g/kg. Pod utjecajem alkohola od 1,11 g/kg  oko 21.40 sati 8. prosinca u Bribiru je zatečen 41-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, vozač teretnog vozila marke Mitsubishi, dok je kod 37-godišnjeg vozača teretnog vozila marke Iveco, zaustavljenog 9. prosinca oko 23.30 sati na području Škrljeva pronađeno i oduzeto 2 grama marihuane.

Osim ovih vozača, u Crikvenici je 8. prosinca oko 21.25 sati zaustavljen 44-godišnji vozač osobnog vozila marke VW golf, koji sa sobom nije imao nikakve isprave, a utvrđeno je kako upravlja vozilom koje je tehnički neispravno.  Jutros oko 4 sata na području Gornje Vežice u Rijeci policija je zatekla 37-godišnjakinju koja je upravljala osobnim vozilom marke Opel, a utvrđeno je kako vozilom upravlja za vrijeme važeće zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije te da joj je isteklo važenje vozačke dozvole.

Svi vozači zatečeni u počinjenju prekršaja sankcionirani su sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama i drugih propisa kojima su regulirani utvrđeni prekršaji.

Oznake