U ovoj godini nastavljaju se projekti izgradnje i rekonstrukcije prometnica na području Rijeke, koji će omogućiti bolje protočnost i sigurnost prometa, ali i unaprjeđenje ostale komunalne infrastrukture. Naime, u većini slučajeva uređenje prometnica prati izgradnja ili sanacija ostale infrastrukture, poput vodovodnih i plinskih instalacija ili distributivne telekomunikacijske kanalizacije. Radovi se odviju na prometnicama kojima upravlja Grad Rijeka, ali i državnim cestama, uz sufinanciranje Grada Rijeke te komunalnih i trgovačkih društava u gradskom (su)vlasništvu.

Tako je u sinoć, oko 23.50 sati, na području Kukuljanova zatečen 23-godišnji hrvatski državljanin koji je upravljao vozilom marke Ford, s koncentracijom alkohola od 2,33 g/kg, bez vozačke dozvole, odnosno, prije stjecanja prava na upravljanje vozilom B kategorije.

Zbog počinjenog prekršaja, isključen je iz prometa te priveden u službene policijske prostorije.

Jučer je i oko 2 sata na području Crikvenice zatečen 32-godišnji vozač osobnog vozila marke Opel, karlovačkih registarskih oznaka, koji je vozilom upravljao bez ikakvih dokumenata i pod utjecajem alkohola od 1,12 g/kg. Uz to je ometao postupanje policijskih službenika vrijeđajući ih i omalovažavajući, a i oštetio je službeno policijsko vozilo. Zbog spomenutih počinjenja, priveden je u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Prekršajno je sankcioniran u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola i  ometanja postupanja policijskih službenika priveden je i 36-godišnji hrvatski državljanin na Viškovu. Vozilom marke VW Passat upravljao je istog dana oko 2.20 sati pri koncentraciji od 1,12 g/kg te je k tome vrijeđao policijske službenike i ometao njihovo postupanje.

U mjestu Krk u subotu, 27. studenoga oko 15 sati zatečen je pak  33-godišnji hrvatski državljanin gdje je vozilom marke Fiat upravljao s koncentracijom alkohola od 1,83 g/kg. Zbog počinjenog prekršaja isključen je iz prometa te priveden u službene policijske prostorije. Toga dana i u Rijeci je na području Kantride zatečen 37-godišnji hrvatski državljanin koji je upravljao osobnim vozilom marke Opel, virovitičkih registarskih oznaka, bez vozačke dozvole, odnosno, prije stjecanja prava na upravljanje. Kod sebe je k tome imao tablete za koje ne posjeduje odgovarajuću liječničku dokumentaciju. Kako ne bi nastavio činjenje prekršaja, također je priveden u službene policijske prostorije.

Prije stjecanja prava na upravljanje vozilom B kategorije u prometu su zatečena još dvojica vozača. 59-godišnjaka je policija zatekla u subotu, oko 16 sati na području Delnica  gdje je upravljao osobnim vozilom marke VW Golf, dok je 21-godišnjak zatečen jučer u Rijeci na Rujevici oko 15 sati kada je vozilom marke Citroen C-5 upravljao bez ikakvih dokumenata. Kao i ostali prekršitelji, sankcionirani su  prema važećim propisima.

Kako bi se povećao stupanj sigurnosti u prometu te smanjio broj prekršaja te nesreća i ozlijeđenih osoba, pozivamo sve sudionike na povećani oprez i dosljedno poštivanje prometnih propisa.