Zaštitimo bioraznolikost

27.06.2018.

Udruga Bioteka na Kantridi organizira besplatne znanstvene radionice za mališane

Udruga Bioteka iz Zagreba poziva svu zainteresiranu djecu od 7 do 13 godina da im se pridruže na besplatnim edukativno-znanstvenim radionicama „Otključaj tajne živog svijeta – morska priča” u ponedjeljak, 2. srpnja, u 10 sati, na plaži Kantrida.

Udruga Bioteka iz Zagreba poziva svu zainteresiranu djecu od 7 do 13 godina da im se pridruže na besplatnim edukativno-znanstvenim radionicama „Otključaj tajne živog svijeta – morska priča” u ponedjeljak, 2. srpnja, u 10 sati, na plaži Kantrida. / Foto: Udruga Bioteka, press materijal
Foto: Udruga Bioteka, press materijal

Radionice su do sada održane u Dubrovniku, Zadru, Splitu, Umagu, Rapcu, Punatu, Malom Lošinju i drugim mjestima na obali, a ovo je prvi put da Biotekin tim dolazi u Rijeku.

„Kroz zabavne „uradi sam” aktivnosti na otvorenom (sakupljanje morskih životinja i algi) te kroz kreativne igre i pokuse upoznat ćemo bioraznolikost obalnog staništa. Projekt je namijenjen djeci osnovnoškolskog uzrasta kojim ona uče o bioraznolikosti morskog plićaka i opasnostima kojima su izloženi morski organizmi kada je u pitanju ljudska djelatnost te kako možemo proaktivno djelovati da zaštitimo prirodu, okoliš i lokalnu bioraznolikost“, navodi se u priopćenju udruge.

Tijekom jednodnevne radionice sudionici će, radeći u malim timovima, naučiti prepoznavati biljke, alge i životinje uz determinacijske ključeve prilagođene njihovom uzrastu, tehnikama promatranja i hvatanja životinja te praćenja njihovih tragova, kao i sakupljanjem morskih algi i biljaka.

Cilj radionica je naučiti najmlađe kako sami možemo doprinijeti zaštiti i očuvanju bioraznolikosti. Radionice potiču učenje, istraživanje, kritičko razmišljanje, timski rad u djece te ekološke izbore i upotrebu prirodnih resursa na održivi način (smanjenje ekološkog otiska na lokalnoj i globalnoj razini).

Zbog uzrasta sudionika, predviđeno trajanje radionice je 2 školska sata u što su uključeni povremeni odmori.

Prijaviti se možete putem online obrasca.