Najavljena popularna glazbena emisija Hrvatske radiotelevizije

22.01.2020.

Glazbeni maškarani spektakl "Lijepom našom" 5. veljače ponovno u Rijeci

Nakon prošlogodišnjeg uspjeha, popularna emisija „Lijepom našom“ ponovo dolazi u Rijeku. Posebno karnevalsko izdanje snimat će 5. veljače u Centru Zamet u 19 sati, najavili su danas direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa i voditelj i urednik emisije Hrvatske radiotelevizije „Lijepom našom“ Branko Uvodić.

Prošao je vrhunac karnevalske sezone u uzbuđenju i šarenilu; više od 10 500 maškaranih sudionika i sudionica Međunarodne karnevalske povorke je uz 67 kola od riječkog Korza napravilo prostor zabave, kreativnosti i dobrog humora. Grupe iz cijele Hrvatske te iz Italije, Slovenije, Crne Gore, Srbije, BiH i Makedonije predstavile su se pred šest pozornica duž gradskog centra. Karneval je kao i svake godine okupio građanstvo, turiste, ali i diplomate i političare iz cijelog svijeta. Cjelodnevnu povorku zaključili su tradicionalni Halubajski zvončari pod čijim toljagama su skončali demoni zime.

Emisijom se promoviraju višestoljetna kvarnerska tradicija i običaji, rekao je Petar Škarpa izrazivši zadovoljstvo što je Rijeka i drugu godinu zaredom njezin domaćin. Također je najavio brojne programe koji nas očekuju u narednim tjednima, a a njihov je raspored dostupan na službenim stranicama Riječkog karnevala

Foto: TZ grada RijekeBranko Uvodić istaknuo je kako je kako je riječ o najdugovječnijoj i najgledanijoj emisiji Hrvatske radiotelevizije. Nezaobilazni zvončari, pripadnici nacionalnih manjina, sudionici i klape maškaranog klapskog maratona i različiti tamburaški sastavi, samo su neki od sudionika uz koje ćemo plesati i pjevati 5. veljače u Centru Zamet. Snimanje će pratiti Meštar Toni i kraljica Riječkog karnevala Dora Pilepić. Snimaju se dvije emisije u trajanju od 75 minuta i čeka nas pravi maškarani spektakl.

Ulaznice po cijeni od 35 kuna u prodaji su u Turističkom informativnom centru na Korzu.