VIDEO

01.02.2019.

Počelo odbrojavanje! Još 365 dana do otvorenja projekta Europske prijestolnice kulture

Autor: Sanja Kapidžić

Otkrivanjem interaktivne skulpture-brojača na Jadranskom trgu u Rijeci i kratkim prigodnim programom, danas u podne, počelo je odbrojavanje 365 dana do trenutka kada će Rijeka ponijeti prestižnu titulu Europske prijestolnice kulture. Skulptura je sastavljena od niza raznolikih kotačića, međusobno povezanih, međuovisnih i koji samo zajedničkim djelovanjem pokreću veliko Sunce, simbol Rijeke 2020.

Otkrivanjem interaktivne skulpture-brojača na Jadranskom trgu u Rijeci  i kratkim prigodnim programom, danas u podne, počelo je odbrojavanje 365 dana do trenutka kada će Rijeka ponijeti prestižnu titulu Europske prijestolnice kulture. Skulptura je sastavljena od niza raznolikih kotačića, međusobno povezanih, međuovisnih i samo zajedničkim djelovanjem pokreću veliko Sunce, simbol Rijeke 2020.

U izradi skulpture visoke pet metara, koja reproducira melodiju Ode radosti, sudjelovali su zaposlenici brodogradilišta 3. maj, a na otvorenju je bio prisutan i autor koncepta, Vedran Kasap iz Clinica Studija, koji je  izrazio zadovoljstvo činjenicom da je skulptura sjajno izvedena i odlično uklopljena u ambijent.  

Okupljenima su se obratili direktorica TD Rijeka 2020  Emina Višnić i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel koji je istaknuo važnost simbolike skulpture koja poručuje da je svaki kotačić bitan u stvaranju Europske prijestolnice kulture. Točno u podne, djeca iz OŠ Nikola Tesla pustila su u zrak balone i pokrenula polugu na brojaču koji je počeo odbrojavati godinu dana do otvaranja najvećeg kulturnog programa u Hrvatskoj. 

Tagovi:
Sviđa se korisniku:

Ukupno <3: 1