Otvorenje festivala je bilo spektakularno kao što su organizatori i obećavali. Održane su čak tri ulične izvedbe, prvu od kojih potpisuje nizozemski Close-Act Theatre s veselim lutkama i-Puppets. Nakon toga, bubnjari Spark! iz britanske organizacije Worldbeaters započeli su povorku s Trga 128. Brigade HV-a. Velik broj posjetitelja pratio je izvođače u laganom hodu prema Klobučarićevom trgu ispred Osnovne škole “Nikola Tesla” gdje se odvio ostatak programa.

Festival su govorom službeno otvorili dječji sudionici i sudionice Tobogana te je uslijedila jedna od najimpresivnijih točki dana: izvedba Birdmen u sklopu koje je Close-Act Theatre riječkoj publici predstavio svoje fantastične, hodajuće, svjetleće ptice.

Izvedbeni program je zatvorila performerica Stephany Stefan čiji je ples vatrom pratio atraktivni videomapping Oblika 3.

Festival Tobogan održava se sve do 10. srpnja te je zamišljen kao način da se djeci u Rijeci pruži aktivne, kreativne i ispunjavajuće ljetne ferije. Ostatak programa možete pronaći ovdje.