S ciljem obogaćivanja kulturnog i umjetničkog programa Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, raspisan je javni poziv za predlaganje cjelovito osmišljenih javnih kulturnih i umjetničkih programa, kao što su izložbe, festivali, predstave, koncerti, instalacije, akcije i manifestacije. Putem ovog poziva može se ostvariti potpora u dvije kategorije – sufinanciranje i obilježavanje, s time dok sufinanciranje mogu ostvariti samo programi posebno oblikovani za program EPK, dok se u kategoriji obilježavanja otvara mogućnost uključivanja u službeni kulturni i umjetnički program EPK onih programa koji ne trebaju dodatnu financijsku potporu.

Javni poziv odnosio se na programe koji će se realizirati od 1. veljače 2020. godine do 31. prosinca 2020. godine u gradu Rijeci i/ili na području Primorsko-goranske županije. Mogli su se prijaviti isključivo programi čiji su dominantni sadržaji javna kulturna i umjetnička događanja (izložbe, predstave, festivali, koncerti, filmski program, instalacije, akcije, događanja i manifestacije), a potpora se može ostvariti u dvije kategorije; Sufinanciranje i Obilježavanje.

Prijavljeni projekti procjenjivat će se prema kriterijima uklopivosti u pojedine programske pravce: Kuhinja, Dopolavoro, Doba moći, Dječja kuća i Slatko i slano.  

U kategoriji Sufinanciranje programi su se mogli prijaviti u jedan od 5 razreda sufinanciranja u rasponu od 20.000 do 200.000 kuna, s obzirom na opseg, kompleksnost i produkcijsku zahtjevnost programa. Sufinanciranje mogu ostvariti samo programi posebno oblikovani za program Europske prijestolnice kulture, kao što su nove manifestacije i festivali, predstavljanja novih umjetnički produkcija ili radova i slično.

U kategoriji Obilježavanje otvara se mogućnost korištenje brenda „Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture“ za odabrane programe, odnosno uključivanja u službeni kulturni i umjetnički program EPK, za programe koji ne trebaju dodatnu financijsku potporu.

Odluku o odabranim programima Trgovačko društvo RIJEKA 2020 d.o.o. objavit će na svojoj web stranici www.rijeka2020.eu, najkasnije do 15. lipnja 2019. godine.