Otvorenje nove knjižare V.B.Z.-a u na adresi Korzo 9,  ujedno i najveće knjižare u Hrvatskoj, okupilo je brojne ljubitelje knjiga, autore i istaknute goste.

Svečanosti otvorenja prisustvovali su gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, direktor V.B.Z.-a Mladen Zatezalo te riječka autorica Tea Tulić, dobitnica nagrade tportala za najbolji roman, uz moderatora, riječkog multimedijalnog umjetnika Envera Krivca.

Otvaranje VBZ-ove knjižare na Korzu

GRADONAČELNIK MARKO FILIPOVIĆ, KNJIŽEVNICA TEA TULIĆ I DIREKTOR V.B.Z.-A MLADEN ZATEZALO

Gradonačelnik Filipović izrazio je zadovoljstvo što je V.B.Z. u Rijeci, u samom srcu grada otvorio najveću knjižaru u Hrvatskoj, prepoznavši važnost Rijeke kao književno-umjetničkog kulturnog središta i predvodnice po stopi čitanosti u Hrvatskoj.
„Nakon otvaranje nove gradske knjižnice u Art kvartu Benčić, koji polako ali sigurno postaje dnevni boravak Riječana, Rijeka dobiva još jedan prostor za čitanje i knjigu. Otvaranje ove knjižare će dodatno obogatiti kulturnu ponudu Korza, kao i cijelog centra grada. Festival Vrisak, koji će se održati u drugom dijelu godine, bit će prilika da ovaj prostor još snažnije zaživi u riječkoj svakodnevici. Ni u narednim godinama neće izostati naša podrška knjižarama i antikvarijatima čime sustavno šaljemo poruku da su to prije svega prostori kulture i dio gradskog kulturnog krajolika, a tek potom prostori poduzetništva“, kazao je gradonačelnik Filipović, zaželjevši V.B.Z-u puno poslovnog uspjeha.

Direktor Mladen Zatezalo naglasio je da je danas poseban dan za sve djelatnike V.B.Z.-a.
„Otvorenje ove knjižare rezultat je dugogodišnjeg rada, predanosti i ljubavi prema knjigama. Misija V.B.Z.-a je uvijek bila promicanje kulture čitanja i stvaranje prostora gdje se ideje susreću i razvijaju. Želja V.B.Z.-a bila je stvoriti mjesto gdje će se svi ljubitelji knjiga osjećati dobrodošlo i inspirirano”, kazao je direktor Zatezalo, zahvalivši se svima koji su pridonijeli realizaciji ovog projekta, a posebno Gradu Rijeci.

Otvaranje VBZ-ove knjižare na Korzu

Nova knjižara V.B.Z.-a prostire se na dvije etaže i 1200 četvornih metara te nudi bogat asortiman knjiga svih žanrova. Osim širokog izbora domaćih i stranih naslova, posjetitelji mogu pronaći ploče i raznovrsne proizvode za ljubitelje glazbe te suvenire i rukotvorine lokalnih umjetnika i obrtnika. Prostor knjižare predviđen je i za izložbe, književna događanja te dječje radionice i predstavljanja, što ga čini kulturnim centrom u samom srcu Rijeke.

Već u ponedjeljak 8. srpnja, u 19.30 sati, knjižara će ugostiti prvog velikog autora, bosansko-američkog pisca Aleksandra Hemona, koji će predstaviti svoj novi roman „Bejturan i ruža”. Ovaj događaj označava početak niza književnih i kulturnih aktivnosti koje će se redovito održavati u knjižari.

Otvaranje VBZ-ove knjižare na Korzu

Uz svečano otvorenje, posjetitelji su mogli uživati u posebnim popustima i promocijama.

V.B.Z. knjižara u Rijeci postaje novo mjesto okupljanja svih ljubitelja književnosti i kulture te je otvorena za sve posjetitelje koji žele uživati u bogatom izboru knjiga i sudjelovati u raznovrsnim kulturnim događanjima.

Kalendar događanja

Radionica
 • 17.06. – 18.07.
 • (00:00)

„Poezija je sloboda“ – radionice poezije s Fridom Šarar

Radionice poezije Fride Šarar odvijat će se kroz deset susreta te je poželjno sudjelovanje na svakom. Prijave se primaju putem online obrasca...

Detaljnije

Predstava
 • 19.07. – 20.07.
 • (00:00)

Riječke ljetne noći: predstava „Leica format“ po romanu Daše Drndić

Hrvatska drama u suradnji sa studijem Gluma i mediji Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci...

Detaljnije

Koncert
 • 19.07.
 • (21:30)

The Frajle

The Frajle, koje će nastupiti u Rijeci u okviru Ljeta na Gradini, za sebe kažu kako pjevaju – srcem, što riječka publika uvijek prepozna i nagradi....

Detaljnije

Koncert
 • 21.07.
 • (20:30)

“30 let duše”, obljetnički koncert Karin Kuljanić i Mirjane Bobuš 

Povodom 30 godina glazbenog djelovanja, Karin Kuljanić, na Trsatskoj će gradini pozornicu dijeliti s Mirjanom Bobuš....

Detaljnije

Projekcija
 • 25.07.
 • (21:00)

Ljetna priča iz Benčića: inkluzivne projekcije ljetne večeri „Film svima“

GKR i Film svima ponovno udružuju snage i ovoga puta na veliko platno kina Benčić donose besplatne projekcije za sve nas...

Detaljnije

Koncert
 • 01.08.
 • (21:00)

Veliki open air koncert u Rijeci: dolaze Stoned Jesus i Dopelord!

Dobitna kombinacija zaraznih riffova i energičnog nastupa utjelovljuje omiljeni bend hrvatske publike, Stoned Jesus, koji dolazi na Podvežicu u četvrtak, 1.8. Povodom svoje jubilarne turneje kojom obilježavaju 15 godina postojanja, prid...

Detaljnije