Program Adaptacija. Čitanje filma kojim se u Art-kinu promoviraju vrijedna domaća književna ostvarenja i njihove, jednako znamenite filmske adaptacije, završava svoje petomjesečno izdanje u studenom uz kriminalistički roman za mlade Uzbuna na Zelenom vrhu Ivana Kušana i istoimenu adaptaciju romana u režiji Čejen Černić.

Budući da je riječ o djelu za djecu i mlade, projekcija filma, uz razgovor s redateljicom i glumcima Alexom Rakošem (Tomo) i Markom Tociljem (Koko) putem Zoom platforme, održava se u ponedjeljak, 29. studenog u 19 sati u kinodvorani Dječje kuće.

Projekciji filma prethodi i posljednji sastanak dvaju filmsko-čitateljskih klubova Art-kina, uz raspravu o Kušanovoj knjizi, ovog četvrtka, 25. studenog u 19 sati.

Naposljetku, veliko finale cjelokupnog programa održat će se u Book Caffeu Dnevni Boravak (Ciottina 12a) gdje sam kraj mjeseca, 30. studenog u 20 sati donosi veliki književno-filmski pub kviz posvećen isključivo filmovima i njegovim književnim predlošcima. Prijave timova za pub kviz (3 ili 4 člana u timu) su u tijeku, a zaprimaju se putem e-pošte klub@art-kino.org.

Program Adaptacija. Čitanje filma odvija se uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske u sklopu programa koji potiču čitanje i razvoj čitateljske publike u Republici Hrvatskoj za 2021. godinu.

Za projekciju filma u Dječjoj kući potrebna je covid potvrda za sve starije od 16 godina. Za sudjelovanje u pub kvizu u Dnevnom Boravku covid potvrda nije potrebna.

Ulaznice za film mogu se kupiti na blagajni Art-kina ili Dječje kuće sat vremena prije početka prve projekcije danu ili na internetskoj stranici ulaznice.hr.

Više na https://www.art-kino.org/hr/