Učenici ŠPUR-a kulise za i-Fest izrađuju još od 2005. godine, a ove godine tema je svemir i svemirska tijela. Rezultati njihovog rada svake godine krase pozornicu HKD-a na Sušaku tijekom manifestacije. Članice Kreativnih radionica učenicima su uručile simbolične poklone za sudjelovanje u pripremi Festivala.

Ovogodišnji i-Fest održat će se povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom u utorak, 4. prosinca, u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, i to šesnaestu godinu zaredom. Festival je već tradicionalna manifestacija organizirana u sklopu projekta “Rijeka – Zdravi grad”. I-Fest je najveća
manifestacija ovog tipa u Republici Hrvatskoj, a 2018. godine je predstavljen na Međunarodnoj konferenciji Europske mreže zdravih gradova Svjetske zdravstvene organizacije u Belfastu.

Uz same sudionike programa Festivala, svoj doprinos svake godine daju i druge udruge, ustanove i skupine građana, pa tako scensko rješenje, odnosno kulise, izvedbu elemenata i likovni predložak za plakat, program, pozivnicu i zahvalnicu izrađuju učenici ŠPUR-a, učenici riječkih srednjih škola sudjeluju kao volonteri koji pružaju organizacijsku pomoć tijekom trajanja festivala, a članice Kreativnih radionica 50+ izrađuju simbolične poklone za sudionike. Ove godine pokloni su ručno rađene narukvice prijateljstva.

Cijela priča oko organizacije Festivala je izvrstan primjer suradnje organizacija civilnog društva, volontera, osoba s invaliditetom, mladih i osoba starije životne dobi, koji zajedničkim radom daju doprinos uspješnoj realizaciji projekta. Poticanje upravo takve vrste partnerstva i međusektorske suradnje jedan je od glavnih ciljeva međunarodnog projekta Zdravih gradova, pa je i-Fest ujedno i simbolično utjelovljenje projekta “Rijeka – Zdravi grad”.