Studentski kulturni centar u Rijeci poziva sve zainteresirane studentice i studente da prijave svoje radove i sudjeluju na, sada već tradicionalnom, Sajmu studentskih radova u Galeriji SKC. Riječ je zapravo o jednodnevnoj prodajnoj izložbi čija je svrha spojiti mlade umjetnike i umjetnice s ljubiteljima umjetnosti i njihove radove predstaviti široj riječkoj publici.

Studenticama i studentima prilika je ovo i za stjecanje praktičnog iskustva, razvoja prezentacijskih vještina, dok će se javnosti prezentirati prednost unikatnog umjetničkog rada u odnosu na komercijalni proizvod.

„Pozivamo vas da prijavite svoje najbolje radove koji će oživjeti izvan vaših glava i ateljea, radove koji će se rado „udomiti“, radove na koje ste toliko ponosni da ih jedva čekate izložiti javnosti!“, navodi se u pozivu Studentskog kulturnog centra.

Poziv na izlaganje studentskih radova namijenjen je studentima i studenticama Sveučilišta u Rijeci neovisno o razini studija i smjeru. Prijaviti se mogu studentice i studenti te alumni (diplomirali u protekle 2 godine). Prijave se vrše online, ispunjavanjem pristupnog obrasca – https://forms.gle/NZnYRhkqWYRdxtoe6

Moguće je prijaviti najviše tri rada (tri serije rada ukoliko je riječ o manjim radovima kao što su print, nakit, itd.). Prijavom pristajete na organizacijske i tehničke uvjete provedbe izložbe. Prijave su produžene do 2. prosinca 2022.

Odgovore na sva dodatna pitanja možete dobiti slanjem e-maila na adresu skc.galerija@gmail.com.

Ljetno izdanje Sajma studentskih radova uspješno je održano i u lipnju ove godine, a kako je bilo donosimo u videu!