Na svečanosti održanoj u RiHubu, volonterima Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture uručene su zahvalnice i prigodni pokloni kao zahvala na volonterskom sudjelovanju u cjelodnevnom programu otvorenja Europske prijestolnice kulture koji se održao 1. veljače 2020. godine.

Više od 300 volontera sudjelovalo je toga dana u programu otvorenja i ukupno su odradili 1960 sati.

Entuzijazam i zajedništvo

„U osnovnoj školi su nas učili koje su ‘četiri najvažnije male riječi’. Jednu od njih mogli bismo vam ponavljati u nedogled – od srca vam svima hvala na entuzijazmu, pozitivnoj energiji i zajedništvu koje ste sa sobom donijeli i Europom pronijeli dobar glas o našem gradu. Bez vas uspjeh ne bi bio moguć“, istaknula je voditeljica volonterskog programa HKD-a na Sušaku, Asja Brusić.

Volontere su pozdravili i zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke, Marko Filipović i direktorica partnerstava i sudjelovanja RIJEKE 2020, Irena Kregar Šegota.

1. veljače cijeli grad je disao kao jedno i dobra energija koja je krenula od jutra samo se prelila na cijeli dan i mogla se pronaći u svakom kutu našeg grada i na svakom od 70 događanja koliko ih je toga dana održano. A toj dobroj atmosferi velikim ste dijelom doprinijeli i vi, volonteri, koji ste projektu poklonili ono najvažnije, svoje slobodno vrijeme, ljubav i entuzijazam. Hvala vam svima na doprinosu i vjerujem kako ćemo svi zajedno nastaviti uživati u ovoj bogatoj 2020. godini“, rekao je zamjenik gradonačelnika Marko Filipović i uputio poziv svim zainteresiranim građanima da se kao volonteri uključe u projekt Europske prijestolnice kulture.

Sve generacije

„Kada smo osmišljavali programe i pisali programsku knjigu na temelju koje je Rijeka na kraju i osvojila titulu Europske prijestolnice kulture sanjali smo o razvoju projekta volontiranja u kulturi. Postali smo prvi grad u Hrvatskoj koji je ponio titulu Europske prijestolnice kulture, unutar projekta smo krenuli razvijati i program volontiranja u kulturi što je također novina u Hrvatskoj, a bez vas to ne bi bilo moguće i stoga beskrajno vam hvala na uključivanju. Volonter treba imati veliku volju i srce, a vi to imate. Nadam se da će ovo zajedništvo koje danas imamo ostati kao naslijeđe ovog projekta“, istaknula je Irena Kregar Šegota i posebno zahvalila Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku koji vodi program volontiranja u kulturi.

„Želim vam se svima od srca zahvaliti i u svoje osobno ime i u ime RIJEKE 2020 što ste se uključili i što ste bili s nama ne samo na dan otvorenja, već i u brojnim drugim programima. Nadam se da ćemo se nastaviti družiti i tijekom cijele 2020. i da ćemo zajedno stvoriti lijepe uspomene tijekom ove iznimno važne godine za Rijeku“, istaknula je koordinatorica sudioničkih programa, Marija Vasović.

Među volonterima su građani svih generacija, od srednjoškolaca do umirovljenika, a spoj mladosti i iskustva provjeren je recept za uspjeh.

Svi koji to žele, volonterski se u projekt Europske prijestolnice kulture mogu uključiti tijekom cijele 2020. godine. Građani Rijeke do sada su pokazali veliku zainteresiranost za uključivanjem, a svojim entuzijazmom, dobrom voljom i pozitivnom energijom volonteri su dokazali i pokazali veliko srce i zajedništvo ovoga grada.

Kalendar događanja

Predstava
 • 03.07. – 04.07.
 • (21:00)

“Kralj Edip” – klasik za nove generacije

Jedan od najnagrađivanijih umjetnika iz Cordobe, Luciano Delprato, ponudit će suvremeno čitanje klasične dramske literature te ovaj lektirni naslov mladoj publici....

Detaljnije

Obilazak
 • 04.07.
 • (10:00)

„Neboderi: Grad među oblacima“

Dođite poslušati priču o riječkim neboderima, saznajte kako aktivirati svoj krov uz savjete Sekcije, a na kraju ponesite uspomenu u obliku fotografije ili crteža s radionice skiciranja gradskih vizura....

Detaljnije

Predstava
 • 03.07.
 • (20:00)

Port of Dance: Viktor Černický “PLI”

„PLI“ kombinira 22 stolice i jednog posvećenog čovjeka. Na maloj platformi Viktor Černický odlučno ulazi u pokušaj neodređene konstrukcije, rekonstrukcije i dekonstrukcije svemira...

Detaljnije

Festival
 • 04.07.
 • (10:00)

U Harteru na Kvarteru, u epizodi: Ulični sport

Posjetitelje očekuje vođena planinarska šetnja do Žaklja, radionica urbanog penjanja, prezentacija Skateboard kluba Kvarner, urbana biciklistička tura od Konta do Hartere...

Detaljnije

Festival
 • 04.07. – 05.07.
 • (09:00)

Kantrida FKK 2020: Svečano otvorenje uz ponoćnu operu

Raznolikim programom na plaži Ploče, čiji će vrhunac biti ponoćna premijera “Opere Navale” Zorana Majstorovića, svečano će se otvoriti manifestacija Kantrida FKK 2020 ...

Detaljnije

Izložba
 • 05.07.
 • (11:00)

Likovna izložba “Pul Kaštela”

Na izložbi sudjeluju umjetnici iz svih krajeva Hrvatske, a od 2009. godine izložba je i međunarodnog karaktera....

Detaljnije

Skip to content