Održivi razvoj, aktivno građanstvo i neformalno obrazovanje u riječkim kvartovima tri su glavna fokusa djelovanja udruge Urbani separe.

Naime, kvartovi su prva točka od koje kreću društveni kontakti, briga za zajednički prostor, zabava i oplemenjeno slobodno vrijeme, objašnjavaju iz udruge.

„No, što sve ovo znači za vas – susjede – stanovnike kvartova? Ne znamo, dok nam to sami ne kažete. Ovom anketom tražimo deset minuta vašeg vremena, kako bismo bolje razumjeli na koji način provodite slobodno vrijeme, kakve odnose imate sa susjedima te lokalnom i mjesnom samoupravom, koliko ste aktivni u društvu… i što u svojim kvartovima želite!“ poručuje Urbani separe, koji se već nekoliko godina bavi organizacijom raznovrsnih aktivnosti za sve uzraste u, kako kažu, zapostavljenim riječkim kvartovima. Riječ je o aktivnostima koje su nekad zabavne, nekad edukativne, nekad proaktivne, ali kojima se ova riječka udruga trudi odgovoriti na potrebe stanovnika kvartova. „Aktivnosti uvijek kombiniramo s fizičkim, vidljivim promjenama u vidu akcija čišćenja, oslikavanja, stvaranja novih zelenih točaka te urbanog namještaja“, dodaju.

“Kada nam pomognete shvatiti što nam u riječkom javnom prostoru nedostaje, ustrajno ćemo komunicirati i surađivati s Gradom i mjesnim odborima te javno podijeliti zaključke, kako bi svima bili na korist. S druge strane, dugoročno ćemo osmišljavati događanja koja odgovaraju potrebama vašeg kvarta.” zaključuje se u pozivu Urbanog separea.

Anketu možete ispuniti online na poveznici: forms.gle/G3A7yZwKxCXoxL9d6

Malo je potrebno da se, bar na nekoliko dana, promijeni osjećaj u kvartu. Stavimo stoga glave na kup!