Gorana je kulturi i Riječanima samo u 2021. poklonila 161 sat svog slobodnog vremena ili 4 radna tjedna zbog čega je osvojila titulu najaktivnije HKD-ove volonterke godine. S volontiranjem u kulturi krenula je tijekom projekta Rijeka 2020 – EPK, a od tada do danas gotovo da ne postoje organizatori kulturnih događanja koji je nisu upoznali.

Rođena u Osijeku, u Rijeku dolazi 1991. godine, u jeku rata. Kako kaže, privremeno, no u Rijeci joj se „događa život“ i tu i ostaje. Zaposlena je u Hrvatskoj lutriji, radi u smjenama, a paralelno se bavi s nekoliko drugih poslova. Uza sve to, zahvaljujući golemoj energiji i potrebi da učini nešto plemenito, za volontiranje uvijek nađe vremena. „Kroz volontiranje sam upoznala mnoge divne ljude i ‘iz prvog reda’ uživala u najljepšim predstavama, koncertima, izložbama i mnogim drugim događanjima“, dodaje ova marljiva volonterka.

O Gorani Marković više smo doznali i od HKD-ove koordinatorice volontera Asje Brusić, a obje možete upoznati u našem videu.

Ako se poput Gorane i sami želite okušati u volontiranju na kulturnim događanjima, volonterskoj ekipi možete se pridružiti putem Facebook grupe Volontiram u kulturi, a više informacija o volonterskom programu, kao i prijavnicu za volontiranje, pronaći na web stranicama HKD-a na Sušaku.