Od utorka, 5. travnja do popunjenja grupa traju upisi u edukativne i zabavne radionice „Proljeće u Domu mladih“ koje Dom mladih Rijeka organizira od 14. do 22. travnja.

Također, do 13. travnja traju upisi u RInovatoRI Spring Camp, nekadašnju Vikend školu poduzetništva, koja će se od 19. do 22. travnja održati u Dječjoj kući.

RInovatoRI Spring Camp: osnovnoškolci osmišljavaju kako prikazati Rijeku kao atraktivnu turističku destinaciju

Nakon uspješno pokrenutih redovnih radionica Rinovatora, došao je red na i organizaciju Spring Campa. RInovatoRI Spring Camp jedan je od tri programska pravca izvanškolskog kreativno-edukativnog programa za mlade poduzetnike i inovatore RInovatoRI Grada Rijeke, Odjela gradske uprave za poduzetništvo, a provodi se u suradnji s gradskom ustanovom Dom mladih.

Spring Camp  je tematski vezan za jednu aktualnu temu u okviru koje se potiče istraživanje, kreiranje ideja i oblikovanje rješenja u timskom okruženju, uz vodstvo i mentorstvo stručnjaka.

RInovatoRI u Poduzetničkom parku Torpedo 2021

Naziv ovogodišnjeg proljetnog programa Spring Camp je TOP RI TOUR. Polaznici će, radeći u manjim timovima, kroz primjenu design thinking metode, imati zadatak osmisliti inovativni način prikazivanja grada Rijeke kao atraktivne turističke destinacije. Upoznat će se s pojmovima kao što su gejmifikacija, storytelling i event marketing. Svaki tim radit će na razvoju svoje ideje. Nakon kratkih prezentacija tzv. pitcha, stručni tim odabrat će najbolje rješenje te će se opet u manjim specijaliziranim timovima krenuti raditi na izradi promo videa odabrane ideje u filmskom studiju Dječje kuće.

U kreativnom izazovu sudionicima će pomoći stručni mentori. U stručnom timu su i voditeljice Doma mladih koje su zadužene da riječi stručnjaka i programski elementi i procesi budu prilagođeni uzrastu sudionika te da program bude edukativan, ali i zabavan.

Voditeljice su Josipa Andrušić, učiteljica informatike; Dijana Malinić Mihelić, učiteljica politehnike i informatike, dok stručni mentorski tim čine Sonja Tudor, turistička vodičkinja i Maša Drndić, snimateljica, montažerka i scenaristkinja.

Prijaviti se do 13. travnja mogu učenici 6. i 7.r. osnovne škole, ukupno njih 15. Prednost upisa imaju polaznici redovnog programa RInovatoRI (6.-8. r. osnovne škole) te učenici škola čiji je osnivač Grad Rijeka.

Spring Camp besplatan je za sve polaznike, jer sve troškove pokriva Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za poduzetništvo. Za provedbu Spring Campa u gradskom proračunu je osigurano 11.600 kuna.

Za prijavu je potrebno ispuniti online prijavnicu te poslati ispunjen i od strane roditelja/skrbnika potpisan obrazac suglasnosti. Online prijavnica, suglasnost te više informacija se nalaze na mrežnim stranicama Doma mladih Rijeka.

Kreativne i zabavne radionice tijekom proljetnih školskih praznika u Domu mladih

Radionice u sklopu programa „Proljeće u Domu mladih“ su namijenjene osnovnoškolskom uzrastu, a odvijat će se od 14. do 22. travnja.

Radionica 3D printanja u Domu mladih

Osnovnoškolci će imati priliku polaziti radionice robotike, 3D printanja, modelarstva te video radionicu, zatim glazbenu i likovnu radionicu, kao i tečaj vožnje bicikle po prometnim pravilima za djecu koja već znaju voziti biciklu.

Radionice će se odvijati u jutarnjim satima, i to od 9 do 10.50 sati i/ili od 11.10 do 13 sati u Domu mladih. Cijena jedne radionice od dva sata je 150,00kn, a kombinacija dvije radionice 250,00kn. Drugo dijete i svako iduće dijete iz iste obitelji ostvaruje popust od 25%.

Predbilježbe za kreativne radionice vršit će se od 5. travnja isključivo putem online prijavnice redoslijedom zaprimanja, kojom iskazujete interes za upis, ona ne podrazumijeva direktan upis u tražene aktivnosti.

Kalendar događanja

Izložba
 • 27.06. – 09.07.
 • (19:00)

Putujuća izložba fotografija “Tokyo Before / After” u Kortilu

Izložba predstavlja profil Tokija kroz umjetnost fotografije, pri čemu se prizori iz 1930/1940-ih izlažu kao suprotnost onima nastalima nakon 2010. godine...

Detaljnije

Književni susret
 • 07.07.
 • (20:00)

Knjiga na nezgodnim mjestima: Dino Pešut u pothodniku ispod autoceste na Krnjevu

U četvrtak 7. srpnja u 20 sati u pothodniku na Krnjevu koji prolazi ispred autoceste, a u kojeg se ulazi iz Medovićeve ulice održat se novi susret iz ciklusa Knjiga na nezgodnim mjestima Gradske knjižnice Rijeka....

Detaljnije

Festival
 • 07.07.
 • (21:00)

Lela Kaplowitz Trio stiže na Festival Štikla

Cijenjena hrvatska jazz vokalistica sa svjetskim glazbenim iskustvom Lela Kaplowitz je nastupala u Madison Square Gardenu, Birdlandu i Blue Noteu u New Yorku, na mnogim prestižnim jazz festivalima te s vrhunskim jazz glazbenicima diljem sv...

Detaljnije

Koncert
 • 07.07. – 08.07.
 • (20:00)

LET 3 otvara Riječku zvečku

Veliko otvaranje festivala Riječka zvečka uz neprikosnovene vladare koncertnih pozornica - riječki Let 3...

Detaljnije

Koncert
 • 12.07.
 • (20:00)

Kultur Shock u Rijeci!

Atipični i politički bezobrazni sa sevdahom, punkom i rockom u savršenoj kombinaciji, u Rijeku dolaze nabrijani da bi vas ”kulturno šokirali”!...

Detaljnije

Koncert
 • 13.07.
 • (21:30)

Koncert Nine Badrić na Trsatskoj gradini

U okviru Ljeta na Gradini, u drijedu, 13. srpnja, u 21.30 sati, koncert će održati Nina Badrić, jedna od najcjenjenijih hrvatskih pjevačica...

Detaljnije