U povodu Svjetskog dana učitelja u Gradu Rijeci održan je prijem za umirovljene djelatnike riječkih odgojno-obrazovnih institucija. Prilika je to da se učiteljicama i odgajateljicama barem na jedan dan pokloni zaslužena pažnja, za sve dane, mjesece i godine koje provode radeći s jedan od najodgovornijih i najzahtjevnijih poslova.

Umirovljene učitelje i odgajatelje u Salonu Grada Rijeke primili su gradonačelnik Vojko Obersnel, zamjenik gradonačelnika Nikola Ivaniš i pročelnica Odjela za odgoj i školstvo Grada Rijeke Sanda Sušanj.

U mirovinu su otišli i djelatnici u osnovnim školama Veljko Troha, Vesna Božinović, Sofija Šegvić, Gordana Grujić, Nada Ćoso, Pavica Veža, Zlatka Zulić, Gea Srdoč, Zvjezdana Vidaković, Mara Ružić, Jadranka Cvetkovska, Mirjana Miškulin-Stepančić, Vesna Sochor, Ljerka Herceg, Vieri Malovac, Ines Doričić i Ivana Albaneže Vranić, kao i djelatnice gradskih dječjih vrtića Neda Brančella, Silvana Klajner, Danica Dopuđ, Gordana Šmit, Nataša Pavletić Pavlin, Gordana Pavičić Petrović, Dibie Host, Helga Sergo Tomasco, Mirjana Ribarić, Željka Maričić, Biserka Mičetić, Dubravka Jurković, Milina Brkić, Vidica Kontić, Snježana Cukrov, Vesna Rački i Vesna Ban.

U prigodnom programu Ivor Čučak, učenik 1. razreda OŠ Vežica pod mentorskim vodstvom prof. Miljenke Rumora izveo je recitaciju na čakavskom narječju, dok je na harmonici nastupila Karla Sorčić, učenica Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova Rijeka, pod mentorskim vodstvom prof. Josipa Nemeta.

UNESCO je 1994. godine proglasio 5. listopada Svjetskim danom učitelja, u spomen na isti datum 1966. godine, kada je u Parizu potpisana Preporuka o statusu učitelja. Od tada se ovaj dan obilježava u više od sto zemalja. Želja i namjera je da obrazovanje odnosno učitelji i odgojitelji, dobiju društvenu važnosti koju i zaslužuju.