Zimski uvjeti na cestama

Zbog olujnog vjetra, dionice autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, Jadranske magistrale (D8) od Karlobaga do Svete Marije Magdalene, te Paški most otvoreni su samo za osobna vozila,

Zimski su uvjeti, zabrana za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na većini državnih i županijskih cesta u Gorskom kotaru.

U Lici zimski su uvjeti na državnoj cesti D23 Žuta Lokva-Senj i D218 Bruvno-Dobroselo-Mazin.

Dionica autoceste A1 Gornja Ploča-Maslenica i državna cesta D54 Maslenica-Zaton Obrovački otvorene su za sve skupine vozila. Na dionici od vijadukta Božići do južnog ulaza u tunel Sveti Rok ograničenje brzine je 40 km/h zbog jakih bočnih udara vjetra.

Mjestimice mokrih i skliskih kolnika, te raskvašenog snijega ima u Lici, Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Odroni zemlje i kamenja mogući su na širem području Gračaca i Obrovca.

Izlazak teretnih vozila pojačan je na GP Bregana.

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su katamaranske linije na riječkom području i Split-Hvar-Vela Luka-Ubli. Trajektna linija Valbiska-Lopar ne prevozi teretna vozila.

Kalendar događanja

Skip to content